Már jobb körülmények között él Olga néni

Barabás Hajnal 2017. április 20., 22:31

Sokat javultak Olga néni életkörülményei, aki a bezárt csíktaplocai szemétgödör szomszédságában egyedül töltötte mindennapjait. Most már havonta részesül szociális segélyben, és vannak, akik rendszeresen gondoskodnak róla.

Fotó: Pinti Attila

Meglátogattuk Laczkó Olga nénit másfél esztendővel azután, hogy megosztottuk sorsát olvasóinkkal. Akkor a csíktaplocai szemétgödör szélén élő idős asszony nehéz helyzetéről írtunk, akinek

megélhetése kérdőjeleződött meg a szeméttelep bezárásával.

Fotó: Pinti Attila

A közel 70 éves nő vas és egyéb újrahasznosítható hulladék gyűjtéséből tengődött, akkor még személyazonossági igazolványa sem volt, hiszen egy korábbi tűzben elégett az összes irata. A kutyamenhely mögött egy fémbarakkban élt, meglehetősen rossz körülmények között. A hosszú teleken a megfelelő kályha és a tüzelő hiánya okozott gondot.

{K1}

Korábbi cikkünk nyomán sok jó szándékú ember segítette különböző adományokkal, élelemmel, ruházattal, kapott kályhát, szekrényt. Végül a hatóságok révén személyazonossági igazolványt is kiállítottak a nevére, és azóta szociális segélyben is részesül, amelyet már bankkártyán kap meg.

Fotó: Pinti Attila

Olga néni kutyái és macskái társaságában fogadott új lakhelyén, mint mesélte, tavaly novemberben költözött át a kutyamenhely mögül a közelben található kavicsbánya széléhez, a Szépvíz felé vezető országút szomszédságába.

Fotó: Pinti Attila

Nemcsak a helyszín, hanem barakkja is új, melyet a terület tulajdonosa bocsátott a rendelkezésére,

és bár kisebb a korábbinál, jóval melegebb. Mint megtudtuk, rendszeresen gondoskodnak róla. Három személyt említett, akik hetente több alkalommal is meglátogatják, tűzifát visznek neki, élelmet vásárolnak, szükség esetén pedig orvoshoz is viszik.

Fotó: Pinti Attila

Húsvéthétfőn még meg is locsoltak

– tette hozzá mosolyogva az idős asszony.

Amikor arról érdeklődtünk, hogy mivel tölti az időt, miután bezárták a szeméttárolót, elmondta, sokat olvas, mert szereti a romantikus történeteket, „veszekedik a kutyákkal”, és elemmel működő rádiót hallgat, amelyet szintén adományba kapott.

Fotó: Pinti Attila

Olga néni hálás minden segítségért.