Újra az erős szervezetek térképére helyezné a marosvásárhelyi RMDSZ-t Vass Levente

Szucher Ervin 2017. április 20., 18:50

A marosvásárhelyi szervezet munkájába való beavatkozási szokás elhagyását kéri a megyei RMDSZ-től a szövetség megyeszékhelyi elnöke, Vass Levente. A vezető ugyanakkor azt szeretné, ha Marosvásárhely újból felkerülne az erős RMDSZ-szervezetek országos térképére.

Fotó: Boda L. Gergely

Közvetlen módon sem elődeit, sem a megyei szervezetet nem bírálta a csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Vass Levente.

Az RMDSZ új marosvásárhelyi elnöke viszont mindkét irányba üzent, amikor kijelentette, hogy a városban nincs szükség két, párhuzamosan működő RMDSZ-re.

Vass kifejtette: nagyon jó viszonyt ápol a megyei szervezet szintén újonnan választott elnökével, Péter Ferenccel, sőt úgy véli, a két szervezet közti esetleges viták esetén az idősebb és tapasztaltabb politikus jogán Pétert illetné meg az utolsó szó joga. Mindezek ellenére nem szeretné, ha folytatódna az eddigi gyakorlat, miszerint a megye mindegyre beleszólna a város dolgaiba.

Ezentúl legyen világos: Marosvásárhelyért én és az általam kinevezendő csapat vállal felelősséget

– szögezte le Vass Levente. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, már rég elásta a csatabárdot, és 2015 óta a szervezet exelnökével, Peti Andrással is békés, jó kapcsolat alakult ki. Mint ismert, a két fiatal politikus sokáig egymásnak feszülve versengett a városi szervezet elnökségéért, a tavaly viszont együtt követelték a megyei szervezet elnökének, Brassai Zsombornak a lemondását.

Vassnak még bő két hét áll rendelkezésére, hogy megnevezze a csapatát. A nyolcfősre tervezett alelnöki csapatból kettőt már csütörtökön bemutatott. Az ügyvezetői szerepkört képviselői irodájának vezetőjére, Kali Istvánra bízta. Az informatikusi és jogi végzettségű ügyvezető alelnök két évvel ezelőtt még az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetét irányította. A természetvédelemért és a fenntartható fejlesztési stratégiákért a jövőben Hajdu Zoltán, a Fókusz Öko Központ vezetője felel.

A további hat alelnöki tisztség közül egyet az ifjúsági szervezetek jelöltje, egyet pedig egy hölgy fog megkapni. Vass nem kívánta elárulni egyik személy nevét sem, mint mondta, május első felében egyszerre mutatja be a teljes csapatot.

Az újraszervezéssel együtt Vass Levente megígérte, hogy

ismét megnyitja a vásárhelyi szervezet hónapok óta, jobbára anyagi és szervezési gondok miatt bezárt Dózsa György úti székhelyét.