Legyőzte az ASA-t a Vasas Femina a bajnokságban is

Zátyi Tibor 2017. április 20., 17:29

Két Celsius-fokban és sűrű havazásban kezdődött a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és a Marosvásárhelyi ASA mérkőzése a női labdarúgó Szuperligában. A csütörtöki meccsre csak a legfanatikusabb szurkolók látogattak ki.

Fotó: Barabás Ákos

Az első félidőben többet támadott a Vasas Femina, a csere nélkül érkezett vásárhelyiek nem voltak veszélyesek Kajtár kapujára. A találkozó első góljára negyedórát kellett várni, Bíró futott el a jobb szélen, beadása tökéletes volt Pappnak, aki a labdaátvétel után 13 méterről kapura lőtt, a kapus beleért, de nem tudott hárítani. A folytatásban is kezdeményezőbb volt a házigazda, de újabb gólt nem tudott szerzeni.

Térfélcsere után visszavett az iramból a Vasas Femina, a lányok előnyük megtartására törekedtek.

Fotó: Barabás Ákos

A vendégek egyre bátrabban játszottak, kapu elé beívelt labdákkal, illetve távoli lövésekkel próbálkoztak, de nem jártak sikerrel. Az udvarhelyiek a 70. percben megduplázták előnyüket,

Dávid kapott jó passzt a tizenhatoson belül, bal lábbal a bal alsó sarokba helyezte a labdát – eldőlt a három pont sorsa.

A 82. percben az ASA-nál Balázs Csilla meghúzódott, nem tudta folytatni a játékot.

{P16}

Az 1. ligás Vasas Femina II. a 11. fordulóban, szombaton 13.30-kor a műgyepes pályán a Kolozsvári Olimpic Start fogadja, majd a 12. játéknapról előrehozott találkozón, kedden 17 órakor a Marosvásárhelyi Ladieshez látogat. A felnőtt csapat a hét végén nem lép pályára, hiszen 14. fordulós mérkőzését már március végén lejátszotta, hazai pályán 4–0-ra verte Craiovát.

{K1}

Temesvár csapatát fogadja vasárnap 11 órától a Marosvásárhelyi ASA. Székes Károly tanítványainak nem lesz könnyű dolga, hiszen a ranglista második helyén álló CFR ellen kell helyt álljanak a Sziget utcai műgyepes pályán.

Női labdarúgó Szuperliga, 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Marosvásárhelyi ASA 2–0 (1–0),
gólszerzők: Papp (15.), Dávid (70.).
Vasas Femina: Kajtár Linda – Kis Anita (77., Benő Krisztina), Péter Kata, Berkeczi Emőke, Simona Caldare, Krall Tímea, Geréd Erika, Dávid Márta (85., Tóásó Andrea), Mădălina Marinescu (82., Kecseti Hajnal), Bíró Enikő, Papp Szidónia (87., György Anna).
ASA: Rus Orsolya, Denisa Năznean, Adorján Szidónia, Andrada Hosu, Balázs Csilla, Camelia Vâga, Lucia Meleacă, Alina Boros, Ana-Maria Gorea, Mădălina Boros, Alice Roca.

Ranglista:
1. Kolozsvári Olimpia 39 pont (13 meccs)
2. Temesvári CFR 28 (12)
3. Jászvásári Navobi 23 (12)
4. Marosvásárhelyi ASA 22 (12)
5. CS Real Craiova 18 (14)
6. CSS Târgovişte 17 (13)
7. Székelyudvarhelyi Vasas Femina 16 (13)
8. Borgóprundi Heniu 9 (12)
9. Bukaresti Fair-Play 9 (13)
10. Nagybányai Függetlenség 7 (13).