Összefognak a Gyergyó környéki labdarúgók

Székelyhon 2017. április 20., 15:03

Jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek a szárhegyi sportcsarnokban. Az egész napos sporteseményen adományt gyűjtenek a nemrégiben megműtött Nagy Adrienn felépüléséhez. Az amatőr mérkőzések után országos bajnoki futsalmeccset is láthatnak a nézők.

Az Inter Gyergyó esti mérkőzése lesz a fociszombat fő eseménye Fotó: Gergely Imre

Már korán reggel megkezdődik a Jótékonysági Kupa, amelyet a szárhegyi Sörözők csapata szervez – tizenkét csapat jelentkezett. A környék szinte minden szegletéből érkeznek résztvevők, akik már benevezésükkel is hozzájárulnak az akcióhoz, ugyanis a támogatóknak köszönhetően a szervezési költségekre nem kell áldozni. Így a csapatok benevezési díjait már adományként könyvelhetik el a szervezők.

A kupa célja ugyanis (a focizás mellett) az, hogy minél nagyobb pénzösszeget gyűjtsenek a helybéli Nagy Adrienn gyógyulásának támogatásához.

{K1}

Finom falatokkal várják a nézőket

Az egész napos focizás közben meleg ebéddel kínálják a jelenlévőket, a támogatók hozzájárulásából készített bográcsos ételért tetszés szerinti összeget kell fizetni. Aki pedig netalán már ebédelt otthon, desszert gyanánt pogácsát vásárolhat, amit Adrienn osztálytársai készítettek és kínálnak eladásra. Természetesen az eladott eledelekből összegyűlt anyagiakat is a nemes cél érdekében ajánlják fel.

Országos bajnoki is lesz

Az estig tartó meccssorozatot 19 órától az Inter Gyergyó soros összecsapása zárja: a teremlabdarúgó 2. Liga 16. fordulójában a Segesvári Pro Tineretet látja vendégül. A gyergyói gárda jelenleg a tabella nyolcadik helyén tanyázik, csupán három ponttal megelőzve szombati ellenfelét. Amennyiben sikerül otthon tartani a három pontot, akkor nő a két csapat közötti különbség, de az Inter közelebb tud férkőzni a hetedik Fortius Buzăuhoz is, amely négy ponttal előzi meg.

A segesvári csapattal egyébként nehezen sikerült megegyezni a mérkőzés időpontjáról, ennek ellenére minden bizonnyal pályára lépnek a Pro Tineret játékosai Szárhegyen.

Az Inter találkozóira ezúttal sem lesz belépő, a csapat a szárhegyiek által szervezett akcióhoz csatlakozva ugyancsak Adrienn számára szeretne gyűjteni. És annak ellenére, hogy országos bajnoki meccset játszik este a gyergyói együttes, a jótékonysági tornán is részt vesz.