Hátrányból várja a visszavágót a City’us és a Sepsi Futsal

Székelyhon 2017. április 20., 14:03

A teremlabdarúgó 1. Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, vasárnap 18 órakor a címvédő Marosvásárhelyi City’ust fogadja a Futsal Klub Székelyudvarhely a városi sportcsarnokban, az alapszakaszgyőztes Galaci United pedig a Sepsi Futsalt látja vendégül.

Nehézkesen nyerte meg az első meccset az FK a címvédő otthonában Fotó: Pál Árpád

Vereséget szenvedett a negyeddöntő első meccsén a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal. A háromszéki együttes szerdán este az alapszakaszgyőztes Galaci United csapatát fogadta. A vendégek a kilencedik percben előnyhöz jutottak Ovidiu Tudose révén, majd nem sokkal később Octavian Cireș kettőre növelte a különbséget. Szünetig még utóbbi játékos és Adrian Lașcu is betalált, így néggyel vezettek a galaciak a pihenőben.

Térfélcserét követően mindkét együttes három alkalommal vette be ellenfele hálóját, és ezzel a United megnyerte az első meccset.

Vasárnap 18 órakor Galacon rendezik a második találkozót, és hazai siker esetén eldől a párharc.

Hasonló módon a Futsal Klub Székelyudvarhelynek is egy győzelemre van szüksége, hogy bejusson a rájátszás elődöntőjébe. A kedden Marosvásárhelyen rendezett első mérkőzésen mindkét együttes rengeteg helyzetet kidolgozott, a győztes kiléte azonban csak a hajrában dőlt el, az FK 3–1-re nyert.

{K1}

„Megváltoztak az erőviszonyok, most már mi vagyunk az esélyesei a Marosvásárhelyi City’us elleni mérkőzéseknek. Nagyon akarjuk a győzelmet, hogy már vasárnap lezárjuk a párharcot, így több időnk maradna pihenni és felkészülni az elődöntőre. Sérültünk, eltiltottunk nincs, a legerősebb kerettel készülünk a mérkőzésre” – mondta Jakab Zoltán, az FK edzője.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:
Jászvásári CSM Poli–Dévai Autobergamo 0–5 (0–2)
Marosvásárhelyi City’us–Futsal Klub Székelyudvarhely 1–3 (0–1)
Dunărea Călărași–Temesvári Informatica 0–6 (0–2)
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Galaci United 3–7 (0–4),
gólszerzők: Ţicalo (23., 36), Pavel (33.), illetve Tudose (9., 32.) Cireş (11., 17.), Laşcu (19.), Crăciun (23.), Apostol (37.).

Második mérkőzés:
vasárnap 18 órától:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi City’us
Galaci United–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal
Dévai Autobergamo–Jászvásári CSM Poli
hétfőn 18 órától:
Temesvári Informatica–Dunărea Călărași