Havas győzelem

Székelyhon 2017. április 20., 09:37

A télies időjárás ellenére fordulót rendeztek az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságokban. Az FK Csíkszereda három fronton volt érdekelt.

Fotó: Pinti Attila

Az U17-es korosztály Elite-bajnokságában szereplő csíki együttes a nagyszebenieket látta vendégül szerdán délután. Az időnként megélénkülő szél és a havazás befolyásolta ugyan a játék minőségét, de Dusinszki Zoltán tanítványai megszerezték a győzelmet.

Fotó: Pinti Attila

A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben előbb Barta szép fejesgóljával, majd Bara egyéni akcióból elért találatával legyőzték a jó játékerőt képviselő vendégeket.

Fotó: Pinti Attila

Az U17-es országos bajnokságban (OB) szereplő U16-os csapat 3–2-re kikapott Medgyesen, az U19-esek pedig a listavezető Marosvásárhelyi ASA otthonában szenvedtek háromgólos vereséget.

Labdarúgás, U17-es korosztály, Elite-bajnokság, Nyugati csoport, 21. forduló:
FK Csíkszereda–Nagyszebeni Interstar 2–0 (0–0),
gólszerzők: Barta Norbert és Bara Levente. A csíki együttes a következő fordulóban (vasárnap, április 23.) Zsílvásárhelyen, a Pandurii otthonában vendégszerepel.

U17-es OB, 8. csoport, 28. forduló:
Medgyesi Gaz Metan–FK Csíkszereda 3–2 (3–0),
a csíki gólszerzők: Casiadi Soma és Fülöp Valentin.

U19-es OB, 8. csoport, 28. forduló:
Marosvásárhelyi ASA–FK Csíkszereda 4–1 (1–0),
a vendégcsapat gólszerzője: Lakatos Miklós.

A következő fordulóban (április 22., szombat) az U19-es és U17-es OB-ben szereplő csíki együttesek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatait látják vendégül.