Legyünk Isten kinyújtott keze

Iochom Zsolt 2017. április 12., 15:58

A nagyböjti szeretetmorzsa olyan civil szervezetek, egyesületek összefogásával valósult meg kedden a csíkszeredai Szabadság téren, amelyek tevékenységüket a keresztény lelkiség alapjaira helyezik. Egy pohár forró teával és kaláccsal ajándékozták meg a járókelőket.

Fotó: Iochom Zsolt

A tizenhárom szervező egyesület és alapítvány nevében Bács Béla János köszöntötte a megjelenteket a nagyböjti szeretetmorzsán. Tamás József püspök áldotta meg az étkeket és osztotta meg ünnepi gondolatait a hallgatósággal. Mint fogalmazott, a nagyböjti cselekedeteket, az imát, a böjtöt és az alamizsnálkodást szorgalmasan gyakoroljuk, és ezen keresztül próbáljunk az értünk kereszten meghalt Jézus Krisztus iránti szeretetünket minél jobban kifejezésre juttatni.

Fotó: Iochom Zsolt

A szeretetmorzsa az alamizsnálkodást hozza most előtérbe a mi számunkra. Az alamizsna görög szó, amely részvétet és irgalmat jelent. A bibliai értelme tágabb, Istennek a példáját kövessük a mindennapi életünkben, mi is legyünk adakozók a rászorulókkal szemben. Isten kinyújtott keze, aki a jót teszi, a szeretetet gyakorolja

– fogalmazott Tamás József püspök.

Fotó: Iochom Zsolt

Megítélése szerint az alamizsnálkodáson keresztül tud az ember kilépni a maga önzéséből, és ezzel tud a szeretet Istenéhez hasonlóvá válni. A jó hangulatról az új tagokkal bővült Sunshine zenekar gondoskodott Juhász-András Ernő vezetésével.

Videó: Iochom Zsolt

A nagyböjti szeretetmorzsába a következő civil szervezetek kapcsolódtak be: a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Gyulafehérvári Caritas, a Csíki Anyák Egyesülete, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, a Szent Tamás Alapítvány, a Szent György Lovagrend, a Csibész Alapítvány, a Fokoláre mozgalom, a Juventutti Alapítvány, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, a Romániai Magyar Cserkészszövetség Csík körzete és a Néri Szent Fülöp Egyesület.