Átvenné Csíkszereda a közvécévé degradálódott aluljáró ügykezelését

Kovács Attila 2017. április 05., 22:21

Fenntarthatatlan a csíkszeredai vasúti gyalogos aluljáró tisztasága – rendszeresen nyilvános illemhelynek használják valakik, a gyalogosok inkább a síneken kelnek át. A város, akárcsak pár éve, ismét igényelte a létesítmény ügykezelését. Új aluljárókra is szükség volna.

Noha takarítottak, az aluljáróban nem jár senki – illetve aki igen, az is csak könnyíteni magán Fotó: Gecse Noémi

Nemcsak a vasútvonal vágja el Csíkszereda nagyobbik részétől a Fürdő, Tavasz, Baromtér vagy Vadász utca lakóit, hanem az átjárhatóság hiánya is – a Hargita utcai vasúti felüljáró híd messze van, akárcsak a Brassói utat a Baromtér utcával összekötő másik aluljáró, ahol az autós forgalom is áthalad.

A gyalogosok a sötét, bűzös aluljáró helyett a síneken kelnek át, annak ellenére, hogy ez tilos és veszélyes.

A vasúton túli utcák lakói rendszeresen panaszkodnak a helyzetre, legutóbb azt kérték, hogy legalább egy keskeny járdát építsenek az áthaladásukhoz.

A Román Vasúttársaság (CFR) ügykezelésében levő aluljárót ezelőtt három évvel fertőtlenítették, újrameszelték, a világítást is helyreállították,

pár nap alatt viszont ismét megjelent az ürülék, a szemét és a bűz.

A takarítást minden tavasszal megismétlik, legutóbb éppen a hét elején gyűjtötték össze és szállították el az eldobált szemetet is – tudtuk meg Cornel Roșutól, a csíkszeredai vasútállomás infrastruktúráért felelős vezetőjétől.

Megközelítése csak a bátraknak ajánlott Fotó: Gecse Noémi

Szerdán a helyszínen járva valóban nem láttunk szemetet, de a töredezett lépcsőkön már érződik a lentről kiáradó, gyomorforgató bűz, és a nyomokból láthatóan azok is visszatértek, akik úgy gondolják, ez a hely egy közvécé. Rosu szerint, noha szemét nincs, a szag miatt nem lehet lent közlekedni.

Saját kezébe venné a város

Évekkel ezelőtt a Fürdő utcai lakók aláírásgyűjtést is kezdeményeztek annak érdekében, hogy ha az aluljáró rendszeres karbantartása és tisztítása nem lehetséges, létesítsenek egy felüljárót. A síneken való átjárás akkor különösen nehéz, ha hosszú tehervonatok állomásoznak egy-egy vágányon, ilyenkor a gyalogosok vagy a vagonokra kapaszkodnak fel, vagy alattuk bújnak át, növelve a balesetveszélyt.

A csíkszeredai polgármesteri hivatal 2013-ban már kérte, hogy az aluljárót az Erzsébet parkkal együtt adják át a város ügykezelésébe, de ezt elutasították, mert ezek mind a vasúti védőövezethez tartoznak. Mint Szőke Domokos alpolgármester kérdésünkre elmondta, most ismét igényelte a város az aluljáró, a park, illetve egy, a vasútvonallal párhuzamos, a felüljáró hídtól induló és több cég telephelyéhez vezető, megrongálódott útszakasz ügykezelési jogát. Mivel tudomásuk szerint az országban több hasonló helyzet is van, ezeket érintően egységes, központi döntésre számítanak. Enélkül nem végezhet a város sem rendszeres takarítást, sem más munkálatokat ott.