Közel tízezer nézőt vonzott már a sepsiszentgyörgyi mozi

Bíró Blanka 2017. március 20., 19:05

Több mint kilencezer nézőt vonzott a megnyitása óta eltelt két hónap alatt a sepsiszentgyörgyi mozi.

Inkább a közönségfilmek vonzzák a nézőket a sepsiszentgyörgyi moziban Fotó: Művész Mozi – by Cityplex

Ahogyan azt a megnyitón is hangsúlyozták, a Művész Mozi – by Cityplex műsorpolitikájában a népszerű hollywoodi filmek mellett az európai művészfilmek egyaránt helyet kapnak. Erre utal a mozi két termének névadása is: a nagyobb férőhelyes Chaplin teremben a szórakoztató sikerfilmeké a főszerep, a Fellini teremben pedig a művészfilmek futnak, így mindenki megtalálhatja a számára igazi mozis élményt.

Lázár- Prezsmer Endre a filmszínházat működtető Kónya Ádám művelődési ház munkatársa érdeklődésünkre elmondta, már évek óta működtetnek filmklubot, több filmes rendezvényt szerveztek, így kialakult egy olyan réteg, amely a művészfilmekre vevő, de sokan otthon nézik ezeket az alkotásokat, és abban bíznak, hogy őket is sikerül mozgósítani, becsábítani a moziba.

„Jelenleg kisebb az érdeklődés a művészfilmek iránt, az amerikai sikerfilmekre többen bejönnek, ám azon dolgozunk, hogy feltornázzuk a számokat”

– mondta a művelődésszervező. A művészfilm kategóriában eddig a legnépszerűbb a német Toni Erdmann című alkotás volt, melyet a közönség és a kritikusok is egyaránt értékeltek. A gyerekfilmek közül a magyar szinkronosok vonzanak be több nézőt – számolt be Lázár Prezsmer Endre. A hollywoodi filmek közül pedig az Utazók és a Kong: Koponya-sziget aratott.

Azoknak, akik elsősorban a művészfilmekért rajonganak, a mozihét szerdai és csütörtöki programját ajánlják, akkor vetítenek ugyanis nagyobb arányban művészfilmeket.

Ezen a héten a sepsiszentgyörgyi közönség Cristian Mungiu Bacalaureat (Érettségi) filmjét nézheti meg szerdán, március 22-én 21:15-től és csütörtökön, 23-án, 18 órától. A román rendező filmjéért a március 21-én kezdődő Gopo gálán lehet izgulni, hiszen nagyjátékfilm kategóriában a Bacalaureat filmjét is jelölték az idei, 11. „romániai Oscarra”.