1500 lej gyűlt össze egy beteg kislány megsegítésére

Baricz-Tamás Imola 2017. március 20., 14:49

A Fészek, Gyergyói Édesanyák Egyesülete bababörzét és gyerekruhavásárt szervezett a hétvégén. Az eseménynek jótékonysági célja is volt, pénz gyűjtöttek egy beteg ditrói kislány kezelésére.

Nagyon sokan megfordultak a rendezvényen, így sok adomány is gyűlt Fotó: Baricz-Tamás Imola

A Salamon Ernő Gimnázium udvarán lévő tornaterem adott otthont szombaton az egyesület tavaszi rendezvényének. „75 asztalnál kínáltak ruhaneműket, játékokat, könyveket, minden olyan holmit, amire szüksége lehet a kisebb és nagyobb gyerekeknek. A rossz idő ellenére folyamatosan tele volt a terem nézelődőkkel, vásárlókkal” – összegezte Barabás Orsolya, a Fészek oszlopos tagja. A korábbi évekhez hasonlóan tombolavásárlási lehetőség is volt, 200 tombolajegy talált gazára, az összegből a rendezvény költségeit állja az egyesület. A tombolatárgyakat a fészek tagjai, illetve az egyesület támogatói ajánlották fel, így számos ajándékcsomag talált gazdára.

Ezúttal is nagyon sokan adományoztak a rászoruló családoknak. A Fészek folyamatosan gyűjti az adományokat, amelyeket a szociális iroda nyilvántartásában szereplő, szerény körülmények között elő családokhoz juttat el.

A rendezvénynek jótékonysági célja is volt. A pénzbeli adományokat a gyergyóditrói Márton Szidónia Barbara kezelésére gyűjtötték. A kilencéves, leukémiával diagnosztizált kislánynak a kezelésére 1500 lej gyűlt. „Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki adományozott a kislány kezelési költségeihez” – mondta Barabás Orsolya. Az összeget a hét folyamán átadják a családnak.