Lecsúszott a dobogóról a Sepsi OSK

Sánta Imre 2017. március 19., 21:40

Sima vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 2. Liga 25. fordulójában a listavezető Bukaresti Juventus otthonában.

Körülbelül ezer néző tekintette meg a helyszínről a mérkőzést Fotó: Sánta Imre

Az összecsapás kezdetét jelző bírói sípszót követően a hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 7. percben máris vezetéshez jutottak. Ekkor egy előreívelt labdáról lemaradtak az OSK figyelmetlen védői, és ezt kihasználva Zaharia 16 méterről kapásból lőtt Niczuly hálójába (1–0).

Ezt követően sem találtak magukra Valentin Suciu tanítványai, a bajnokesélyes fővárosi csapat birtokolta többet a labdát, és a 26. percben Chipirliu révén növelhette volna előnyét, azonban az egyedül kapura törő csatár lövését Niczuly hárította.

Jobbnak bizonyult a bukaresti csapat, a háromszékiek futottak az eredmény után Fotó: Sánta Imre

A folytatásban is a hazaiak veszélyeztettek inkább, míg a piros-fehérek alig jutottak el az ellenfél tizenhatosának közelébe. A 33. percben egy nagy védelmi hibát Muscă nem tudott kihasználni, majd egy perccel később Zaharia veszélyes beadása nyomán a menteni igyekvő Damian állt közel az öngólhoz, de szerencséjére a labda elcsorgott a kapufa mellett.

A 43. percben aztán Issa gondolta úgy, hogy egymaga próbálkozik, két remekbe szabott csel után betört a tizenhatos területére, ahol egy védő elhúzta a lábát, és a játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A megítélt büntetőt Hadnagy higgadtan értékesítette (1–1), így a két csapat döntetlen állásnál vonulhatott szünetre.

Megpróbáltak ráijeszteni a Székely Légióra a hazai szurkolók, még petárdát is dobtak melléjük Fotó: Sánta Imre

Térfélcsere után, a mérkőzés 54. percében egy előrevágott labdára Niczuly rosszul jött ki a tizenhatoson kívülre, és csak kézzel tudta maga elé tenni a játékszert. A szabálytalanságért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, és a Juventus végezhetett el szabadrúgást 17 méterre a kaputól. Băjenaru a sorfal felett tekerte kapura a labdát, amit Niczuly csak kiütni tudott, a kipattanóra pedig Chipirliu érkezett, és éles szögből a hálóba lőtt (2–1).

Mindent megpróbáltak a piros-fehérek a folytatásban, de próbálkozásaik eredménytelen erőlködésbe fulladtak, nem sikerült közel kerülniük Stoian kapujához. A túloldalon viszont Chipirliu növelhette volna a hazaiak előnyét, de Niczuly szögletre mentett.

Nem kímélték a fővárosiak Niczuly kapust Fotó: Sánta Imre

A 70. percben „Románia, Románia!” skandálás kíséretében petárda robbant a háromszékiek kispadja mellett, amiért a bíró megállította a játékot, és a hangosbemondón figyelmeztették a hazai szurkolókat.

A játék néhány perc elteltével folytatódott, és a 82. percben egy baloldali szabadrúgást követően Buhăescu emelkedett ki az OSK védői közül, a kapura fejelt labdát Niczuly kiütötte ugyan a bal oldali kapufa tövéből, de a partjelző intésére a játékvezető gólt ítélt a fővárosiaknak (3–1).

A piros-fehérek fiatal hálóőre azonban nem hagyta annyiban a dolgot, számon kérte az oldalbírót, amiért megkapta második sárga lapját, és a kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés utolsó perceiben már semmi említésre méltó nem történt, így maradt a 3–1-es végeredmény.

Fotó: Sánta Imre

Valentin Suciu csapata jövő szombaton feledtetheti szurkolóival a kudarcot, hiszen hazai pályán fogadja majd a Szatmárnémeti Olimpia együttesét. A mérkőzés 11.30-kor kezdődik, és a Digi Sport és Dolce Sport televíziók élőben közvetítik.

Labdarúgó 2. liga, 25. forduló, Bukarest, Juventus Stadion, 1000 néző:
Bukaresti Juventus–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3–1 (1–1),
gólszerzők: Zaharia (7.), Chipirliu (55.), Buhăescu (82.), illetve Hadnagy (44. – tizenegyesből)
Juventus: Stoian – Beţa, Morariu, Wallace, Carabela, Bărbulescu (Mihăescu, 85.), Băjenaru, Zaharia (Buhăescu, 74.), Chipirliu, Călinţaru, Muscă (Cazan, 56.). Edző: Daniel Opriţa.
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ghinga, Damian, Olteanu, Minciună, Issa, Huiban (Ene, 46.), Manole (Plămadă, 64.), Greu, Hadnagy (Fejér, 84.). Edző: Valentin Suciu.
Piros lap: Niczuly (83. Sepsi OSK)
Játékvezetők: Marian Balaci (Szörényvár), Marius Florin Badea (Rm. Vâlcea), Romică Bîrdeş (Piteşti).

További eredmények:
Szatmárnémeti Olimpia–CS Afumaţi 0–1 (0–1)
CS Baloteşti–Resicabánya 3–1 (2–1)
Dunărea Călăraşi–Nagyváradi Luceafărul 3–2 (3–0)
Chindia Târgovişte–Foresta Suceava 2–1 (0–1)
Temesvári ASU Poli–CS Mioveni 1–2 (1–2)
Aradi UTA–Brassói FC 1–2 (0–1)
CSM Râmnicu Vâlcea–Academica Clinceni 0–3 (játék nélkül)
A Dacia Unirea Brăila szabadnapos volt.

Az élmezőny:
1. Juventus 54 pont (22 meccs)
2. Arad 45 (23 meccs/43–25-ös gólkülönbség)
3. Brassó 45 (23/38–21)
4. Sepsi OSK 44 (22 meccs)
5. Szatmárnémeti 41 (22/33–20)
6. Mioveni 41 (23/30–18)
7. Târgoviște 38 (22)