Székelyudvarhelyen razziázott az adóhatóság

Veres Réka 2017. március 17., 20:38

Főként a ruhaboltokat vették nagyító alá pénteken a Pénzügyi Csalások Elleni Főigazgatóság (DGAF) ellenőrei a székelyudvarhelyi Merkúr áruház emeletén. Információink szerint pénzügyi visszaélések, adózásra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt razziáztak az adóellenőrök.

Fotó: Pál Árpád

Több hatósági autóval érkeztek Székelyudvarhelyre az Országos Adóhatóság (ANAF) ellenőrző szervének, a Pénzügyi Csalások Elleni Főigazgatóságnak (DGAF) az ellenőrei. A sötétkék gépkocsik a Merkúr áruháznál parkoltak le, ahol az egyenruhás ellenőrök az emeleti egységeket vették sorra.

Fotó: Pál Árpád

Szemtanúk szerint főként a ruhás boltokat ellenőrizték, minden boltban két-két ellenőr vizsgálódott. Az egyik üzlet munkatársától megtudtuk, hogy a tavaly tavasszal történt ellenőrzésekhez hasonlóan ezúttal is arról érdeklődtek az ellenőrök, hogy adnak-e nyugtát a vásárlóknak, illetve ellenőrizték, hogy a pénztárgépben található pénz mennyisége egyezik-e a számlák összértékével, valamint azt is, hogy az alkalmazottaknál valóban annyi pénz van, mint amennyit feltüntettek a műszakba lépés előtt.

Fotó: Pál Árpád

A főigazgatóság szóvivőjét egyelőre nem tudtuk elérni, hogy további részleteket adjon az ellenőrzésekről.