Mostantól minden másképp lesz

Székelyhon 2017. március 15., 06:58

Régen minden jobb volt. Teljesen átszabtuk a hírportálunkat, a külalaktól a szerverig sok mindent megerősítettünk. Például feloldottunk néhány szerkezeti kötöttséget, hogy könnyedebb, egyszerűbb legyen az oldal.

Székelyhon telefonról, tabletről vagy számítógépről. Alkalmazkodik a rendszerünk Fotó: Pál Árpád

Ennél a résznél szokták elsütni a szakemberek, hogy „igyekeztünk fokozni az olvasói élményt”. Mi nem használunk ilyen műzsargont, inkább maradjunk csak annyiban, hogy igyekszünk lépést tartani a kihívásokkal. Bármit is mondhatnánk, az olvasó maga dönti el, hogy a forma tetszik-e neki, vagy sem.

Több lényeges dolog változott a dizájnnal egyetemben. Az áttekinthetőséget erősítő vonalvezetés kigondolásához a mobileszközök használatának térnyerését is figyelembe vettük. Végre

teljesen mindegy, hogy asztali számítógépről, tabletről, telefonról böngészik a Székelyhont.

Az olvasó többé nem kell belenagyítson az oldalba, nem kell kisegítő megoldásokhoz folyamodjon, a rendszerünk tudja a dolgát. Adósok voltunk ezzel.

Apropó, rendszer: az egyik legjelentősebb újításunk a regisztrált felhasználóknak szól. A bejelentkező olvasók számára nyújtott szolgáltatásokat bővítettük. Korábban gyakorlatilag csak a hírlevelekre iratkozhattak fel, mostantól azonban a regisztrált felhasználók személyre szabhatják a témaköröket, kiválogathatják, hogy milyen kategóriák érdeklik, értesítéseket kérhetnek az új eseményekről, továbbá lementhetik és eltehetik későbbre az érdeklődésükre számot tartó anyagokat. Mi több, a kommentelés a regisztrált felhasználók kiváltsága lesz.