Művészek segítenek művészeket

Szász Cs. Emese 2017. március 14., 16:42

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csatlakozik a Művészek a művészekért országos kampányhoz, amelyet az UNITER (Romániai Színházi Szövetség) 16. alkalommal hirdet meg és fővárosi, valamint vidéki színházi intézményekkel együttműködve valósít meg.

Fotó: Boda L. Gergely

A kampány a művészi teljesítmény jegyében felajánlott előadásokkal támogatja a segítségre szoruló színházi alkotókat, akik számára a színpad már csak egy szép emlék maradt.

A felhívás nyomán 10 bukaresti és 19 vidéki színházban a márciusi műsorrendben már megjelölték azokat az előadásokat, melyeknek a bevételei a Színházi Szolidaritási Alapot fogják gazdagítani. Az alapot célirányosan az egészségügyi és megélhetési problémákkal küzdő művészek segélyezése szándékával hoztak létre.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mindkét tagozata, a Tompa Miklós Társulat és a Liviu Rebreanu Társulat is egy-egy előadással vesz részt a kampányban.

A Liviu Rebreanu Társulat március 15-én, szerda este 7 órától a nagyteremben Mihail Sebastian: Steaua fără nume / A névtelen csillag című előadását tűzte műsorára Erwin Şimşensohn rendezésében.

A Tompa Miklós Társulat március 30-án, csütörtök este 7 órakor a nagyteremben Radu Afrim Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című produkciót játssza.

A jegyek értékesítéséből származó összegeket a Művészek a művészekért kampány keretében a Színházi Szolidaritási Alap számlájára utalják át.