Alapemberei nélkül fogadja a Poli a KC-t

Zátyi Tibor 2017. március 14., 15:32

Hajrájába érkezett a férfi kézilabda Bölények Ligája alapszakasza, a 23. fordulóban a szezon egyik leghosszabb kiszállása vár a Székelyudvarhelyi KC-ra, hiszen szerdán 17 órakor a Temesvári Poli vendégeként lép pályára.

Fotó: Pál Árpád

Nehéz dolga van a Temesvári Poli montenegrói edzőjének, Pero Milosevicsnek, hiszen több alapemberére sem számíthat a KC elleni összecsapáson: Marko Lasica és Marko Pejovics már régóta maródi, továbbá az előző fordulóban vállsérülés miatt kidőlt a sorból Marko Szimovics is. A Poli elbukta a Bukaresti CSM elleni hazai mérkőzését, a fővárosi együttes az utolsó percben szerzett góllal nyert 26–25-re. A találkozón Andrei Șanteiu egy durva szabálytalanságot követően piros és kék lapos kiállítást kapott. Cikkünk írásakor még nem döntött sorsáról a Román Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága.

Az SZKC-nál is vannak kisebb gondok a keretben, Andrei Mihalcea vállsérülést szenvedett a HC Vaslui ellen 30–22-re megnyert hazai bajnokin, Vlad Caba edző elmondása szerint a jobbszélső nem edzett a héten, de elutazott a csapattal. „Andrei jelenleg felépülőben van, a mérkőzés előtt majd eldől, hogy játszik-e. Továbbá Vitalij Komogorov és Mitar Markez is hátfájdalmakkal küzd, de tudják vállalni a játékot, míg Peric ismét százszázalékos állapotban van” – vázolta a helyzetet az edző.

„Az alapszakasz hajrájában mindegyik csapat keményen számolgat, mi a lehető legelőrébb akarunk végezni a táblázaton, van esélyünk a második helyre is, így csak a győzelem elfogadható számunkra. Sok a sérültjük, így még nagyobb szerepet kap legjobbjuk, Cristian Fenici. Nekünk nyugodtan kell játszanunk, nem szabad átvennünk a folyamatosan nyugtalan stílusukat. Támadásban és védekezésben is agresszív, fizikailag kemény csapat, nagyon figyelmesen kell játszanunk. Jó eredményeket értünk el ellenük, ez pedig bátorságot ad nekünk. Ha a szezon végén érmes helyen akarunk zárni, akkor idegenben le kell győznünk Temesvárt” – elemezte ki a következő találkozót az edző.

A Digi Sport 2 és a Dolce Sport 2 által élőben közvetített mérkőzésen a marosvásárhelyi Claudiu Belean és a pitești-i Valentin Calina játékvezetői páros fújja majd a sípot. Ez a duó az idei bajnokságban kétszer vezetett mérkőzést az SZKC-nak, a városi sportcsarnokban a Bukaresti Steaua ellen 32–26-ra megnyert bajnokit, illetve a Csíkszeredában rendezett, Tordai Potaissa elleni meccset (31–31).

Udvarhelyen kiállításokban gazdag (11, illetve 8) találkozón egy góllal, 24–23-ra nyert az SZKC. Amúgy a legutóbbi tíz találkozóból kilenc alkalommal a KC hagyta el győztesen a pályát, Temesvár az előző bajnokságban hazai pályán 28–21-re nyert.

Torda–Konstanca és CSM–Dinamo párosítások a kupában

Kedden délben a Román Kézilabda-szövetség bukaresti székházában kisorsolták a Román Kupa elődöntőinek párosításait. Az első mérkőzésen a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC és a Tordai Potaissa harcol a döntőbe jutásért, míg a másik ágon fővárosi rangadót rendeznek, a Bukaresti CSM a Bukaresti Dinamóval meccsel. A Román Kupa négyes döntőjét május 20–21-én – amennyiben a Tordai Potaissa bejut a Challenge Kupa döntőjébe, akkor az időpont május 12–13-ra módosul –, egyelőre ismeretlen helyszínen rendezik.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 23. forduló:
Szatmárnémeti VSK–CSU Suceava (kedd, 17 óra)
Bukaresti Dinamo–HC Vaslui (szerda, 16 óra, TVR2),
Temesvári Poli–Székelyudvarhelyi KC (szerda, 17, Dolce Sport 2, Digi Sport 3),
CSM Focșani–Dunărea Călărași (szerda, 18.30),
Bukaresti Steaua–Konstancai Dél-Dobrudzsa (szerda, 18.45, Dolce Sport 2, Digi Sport 3),
Bukaresti CSM–Fogarasi VSK (csütörtök, 17, TVR HD).