Hiányos kerettel játszottak döntetlent az ASA-s lányok

Horváth Bálint Ottó 2017. március 14., 15:05

Lejátszotta idei első hivatalos mérkőzését a súlyos anyagi gondokkal küzdő Marosvásárhelyi ASA női labdarúgó csapata, a Szuperliga 11. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott idegenben a CSȘ Târgoviște ellen.

Várják a döntést a Vasas Femina elleni kupameccs ügyében Fotó: Haáz Vince

Nem várt könnyű mérkőzés a korábban egyértelműen esélyesebbnek tartott marosvásárhelyi csapatra a jelenlegi helyzetében, és bár az első félidőben Alice Roca góljával vezetést szerzett, a hazaiak szünet után egyenlítettek, így csak egy ponttal érkezett haza kiszállásáról az ASA.

A találkozón tizenkét játékossal vett részt az ASA, tehát Székes Károly vezetőedzőnek mindössze egy cserelehetősége volt. A keretet is csak tizenöt labdarúgó alkotja, de Ambrus Beáta, Barabási Kinga és Crina Tămaș sérültek, Bianca Sandu és Jáhn Klaudia pedig megelégelték a csapat kilátástalan helyzetét, és a téli szünetben úgy döntöttek, Magyarországra igazolnak.

A Târgoviște elleni döntetlennel az ASA 19 ponttal egyelőre tartja harmadik helyét a ranglistán a Kolozsvári Olimpia (30) és a Temesvári CFR (22) mögött, azonban nehéz dolga lesz az élmezőnyben maradnia, hiszen előnye csak egy pont a Real Craiova és kettő a Jászvásári Navobi előtt.

Háromhetes szünet következik a bajnokságban, ezt követően a vásárhelyiek április 2-án hazai pályán a Real Craiovát fogadják, de valószínűleg még előtte lejátsszák a Román Kupa negyeddöntős meccsét (a Borgóprundi Heniut fogadják), amennyiben a szövetség szerdán számukra kedvező döntést hoz (zöld asztalnál 3–0-ra nyernek) a múlt csütörtöki meccs ügyében.
 
Női labdarúgó Szuperliga, 11. forduló:
CSȘ Târgoviște–Marosvásárhelyi ASA 1–1 (0–1),
a vásárhelyiek gólszerzője: Roca.
Az ASA kerete: Drăguș – Rusz, A. Boroș, Vîga, Gorea, Roca, Năznean, M. Boroș, Hosu, Balázs, Meleacă, csere: Adorján. Vezetőedző: Székes Károly.

További eredmények a 11. fordulóból:  
Temesvári CFR–Borgóprundi Heniu 1–3 (1–2)
Jászvásári Navobi–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 5–2 (1–1)
CS Real Craiova–Nagybányai Függetlenség 3–2 (1–2)
Kolozsvári Olimpia–Bukaresti Fair Play 5–0 (3–0)

Eredmények a 10. fordulóból:
Nagybányai Independența–CSȘ Târgoviște 1–0
Bukaresti Fair Play–Real Craiova 6–1
Borgóprundi Heniu–Kolozsvári Olimpia – március 19.
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Marosvásárhelyi ASA – április 18.
Jászvásári Navobi–Temesvári CFR – május 7.