Sífutásban ismét jeleskedtek a Hargita megyei gyerekek

Székelyhon 2017. március 14., 11:50

A várakozásoknak megfelelően a hétvégén is számos érmet hoztak a Gyergyószentmiklósi ISK és a Csíkszeredai ISK sífutói a gyermek és kadét korosztály számára szervezett országos bajnokságról.

A versenyszámok nagy részében a gyergyói és csíkszeredai sífutók foglalták el a dobogót. Illusztráció. Fotó: Veres Nándor

Eredetileg Fundatára (Brassó megye) tervezték a sífutóbajnokságot, de hóhiány miatt végül a közeli Cheile Grădiștei sportbázison rendezték meg a vetélkedőt.

A csapatok sprint versenyszámban kellett helyt álljanak, 3x800 méter volt a táv. A lehetséges négy aranyéremből kettőt nyertek meg a gyergyóiak. A kadét lányok csapata, Bernád Andrea és Balázs Izabella összeállításban, illetve a gyermek korosztályban a fiúk, Ferencz Huba és Bernád István szerezték meg a Sportiskolának az újabb medáliákat. Vasárnap két ezüst és egy bronz lett a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub jutalma.

Váltóversenyben is az aranyak felét hazavitték a gyergyói sífutók. A kadét lányok váltója, azaz Bernád Andrea, Balázs Izabella és Fórika Erika, illetve a gyermekeknél Bernád István, Kós Adorján és Ferencz Huba lettek bajnokok. A zárónapon az egyéni sprintben Fórika Erika és Ferencz Huba ezüst, Bernád István bronzérmet szerzett. A bajnokság első napján Bernád Andrea aranyat, Balázs Izabella ezüstöt, Fórika Erika bronzot szerzett, Gábor Edina ezüstérmes lett, míg Ferencz Huba és Bernád István aranyat és ezüstöt ért el. „Továbbra is mi vagyunk az aranybányászok” – jegyezte meg Jánosi Béla igazgató a verseny után. 

A csíki sílövők is részt vettek a megmérettetésen, és több jó helyezéssel tértek haza.

Íme, a Csíkszeredai ISK sportolóinak helyezései:
Kadet-korosztály
Csutak Andrea – 1. hely a sprintpróbán, 4. hely 5 km-en, 
Szabó Renáta – 3. hely sprinten és 8. hely 5 km-en,
Szép Amina – 4. hely sprinten, 5. hely 5 km-en,
Borbély Blanka – 6. hely 5 km-en,
Abos Andrea – 7. hely 5 km-en,
Tulit Noémi – 9. hely 5 km-en,
Kovács Zalán – 3. hely az 5 km-es próbán,
Boda Gergely – 9. hely 5 km-en,
Gábor Endre – 21. hely 5 km-en,
Csapatsprintben a Szép-Csutak és a Boda-Kovács duó is ezüstérmet szerzett, a Tulit-Szabó kettős pedig negyedik lett, a 3x3 km-es váltóversenyben az ISK I. csapata (Szép, Borbély, Csutak) a második, az ISK II. csapata (Abos, Tulit, Szabó) pedig negyedik lett, míg a fiúk 3x5 km-es versenyszámában az ISK (Boda, Gábor, Kovács) csapata az 5. helyen végzett.

Gyermek-korosztály
Vass Barbara – 1. hely sprintben és 1. hely a 3 km-es versenyszámban,
Becze Ágota – 3. hely sprintben és 4. hely 3 km-en,
Ladó Kincső – 2. hely sprintben és 5. hely 3 km-en,
Csapatsprintben és a 3x3 km-es váltóban is a Csíkszeredai ISK végzett az élen, az elsőben Becze és Vass, a második próbában pedig Ladó, Becze és Vass alkotta a csíki csapatot. A 3x3 km-es próbán az ISK kezdőcsapata – életük első versenyén – az előkelő 6. helyen végzett. A csapat tagjai: Becze Eszter, Demeter Kamilla és György Tünde voltak. A csapatot Márton Simon, Balázs Zsolt és Péter Árpád tanár-edzők készítették fel, és kísérték el a bajnokságra.