Csíkszereda vagy Gyergyószentmiklós csapata jut a döntőbe?

Székelyhon 2017. március 14., 10:53

A Csíkszeredai Sportklub négy alapemberének, a Gyergyószentmiklósi Progymnál pedig csak Daradics játéka kérdéses a kedd esti sorsdöntő elődöntőben. Összesítésben 2–2-re áll a párharc állása, a két csapat közötti ötödik összecsapás 18.30 órakor kezdődik.

Kedden este eldől, hogy melyik csapat lesz a Brassói Corona ellenfele a döntőben Fotó: Gecse Noémi

Öt mérkőzésre van szükség a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym elődöntőben, hiszen mindkét csapat megnyerte hazai mérkőzéseit. A csíkiak 6–2-re és 4–1-re nyertek a Vákár Lajos Műjégpályán, a gyergyóiak pedig 4–3-ra (hosszabbítás után) és 7–5-re győztek hazai pályán.

„A Sportklub több játékosa sérüléssel küszködik, Papp Szabolcs és Bíró Tamás a hétvégi, gyergyói mérkőzéseken sem tudott jégre lépni, a vasárnap esti meccsen pedig Molnár Zoltán és Antal Zsombor is lesérült. A diagnózis: idegbecsípődések, ütések, zúzódások" – tudtuk meg Hozó Leventétől, a Sportklub edzőjétől. Hétfőn a négy játékos közül egyik sem tudott edzeni. „Jégre lépésükről a mérkőzés előtt döntünk, közösen a játékosokkal és a csapatorvossal” – hangsúlyozta az edző.

Hozó Levente szerint minden mérkőzés előtt megbeszélik, hogy kerülni kell a fölösleges kiállításokat, csökkenteni ezek számát. Az egykori csapatkapitány szerint az az együttes fog nyerni kedden este, amelyik kevesebb kiállítást gyűjt össze, amelyik fegyelmezettebben játszik”.

A Progymnél hétfőn egy átmozgató edzést tartottak, és a nagy kluboknál alkalmazott regenerációs módszerrel igyekeztek frissé tenni játékosaikat. Taktikai újítást már nem terveznek, mindössze az eddig elkövetett apróbb hibák kiküszöbölésén dolgoztak. A vasárnapi meccs utolsó percében koronggal meglőtt Daradics Csaba játéka kétséges, de a büntetést kapott Alekszej Alekszejev játszhat – közölte a klub.

„Nekünk fiatalabb játékosaink vannak, mint a Sportklubnak, ezért remélem, hogy frissebbek is leszünk. Ahhoz hogy 2002 után ismét bejussunk a döntőbe, ugyanolyan akaratra és energiára van szükség a játékosoktól, mint szombaton és vasárnap” – nyilatkozta Farkas Csaba, a Progym edzője.

A kedd esti Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym mérkőzés 18.30 órakor kezdődik, helyszín a Vákár Lajos Műjégpálya. A másik ágon csak három találkozóra volt szükség, a Brassói Corona 3–0-s összesítéssel nyerte meg a Galaci Dunărea elleni párharcot.