Tovább nőtt az ASA hátránya

Horváth Bálint Ottó 2017. március 13., 23:52

Vereséggel kezdte a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának küzdelmeit a sereghajtó Marosvásárhelyi ASA: hétfőn este 2–0-ra kikapott a Medgyesi Gaz Metan otthonában, így még nagyobb hátrányba került a vetélytársaival szemben.

Bőven akadt teendője Pappnak az ASA kapujában, de két alkalommal már ő sem tudott hárítani Fotó: Dolce-sport.ro

Az alsóházban első és utolsó helyezett találkozóján korán vezetéshez juthattak volna a hazaiak, azonban az osztrák támadó, Daniel Sikorski nem tudta kihasználni Rougkalasz nagy védelmi hibáját. A folytatásban az összeszokottabb játékosokból álló Medgyes irányította a játékot, és Alexandru Munteanu távoli lövése kevéssel kerülte el a kaput. A másik oldalon az ASA jól védekezett, támadásban pedig bátran játszott, és Balgiu, illetve Mureșan helyzeteinél veszélyeztetett.

Próbálkoztak, de nem tudtak betalálni

Szünet után a vásárhelyieknél beállt a csapathoz visszatért argentin Nicolas Gorobsov, aki az elmúlt évben az izraeli Hapoel Tel Avivnál futballozott. A második félidő elején felerősödtek a hazai támadások, és a 63. percben egy szabadrúgásnál a sorfalról levágódó labdát Munteanu a vendégek kapusa, Papp lábai között a hálóba lőtte.

A vezető gól után kissé visszahúzódtak a medgyesiek, az utolsó tíz percben pedig az ASA megpróbált egyenlíteni, és nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját, azonban igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Sőt a hosszabbítás első percében a teljesen kitámadó vásárhelyiek újabb gólt kaptak, gyors ellenakcióból Sikorski bebiztosította a Gaz Metan győzelmét.

Chiajna ellen a következő meccsen

A vereséggel tovább csökkentek a 6 ponttal rendelkező ASA esélyei a bennmaradásra, ráadásul a tabellán előtte álló két közvetlen ellenfele, a Temesvári ACS Poli és a Zsilvásárhelyi Pandurii értékes pontokat szereztek, így a vásárhelyiek hátránya négy, illetve öt pontra nőtt. A következő fordulóban szombaton 18 órától az ASA az alsóházban ötödik helyezett, 13 ponttal rendelkező Concordia Chiajnát fogadja.

A Steaua a forduló nyertese

A rájátszás 1. fordulójának hétfői zárómérkőzésén a felsőházban az FC Viitorul és a Bukaresti Dinamo között nem született találat (akárcsak szombaton az Astra és a Craiova meccsén), így az alapszakasz-győztes Konstanca megyei csapat elveszítette az első helyét, mivel vasárnap a Kolozsvári CFR-t legyőző Bukaresti Steaua jobb gólkülönbségével átvette a vezetést a bajnokságban.

Labdarúgó 1. liga, rájátszás, alsóház, 1. forduló, Gaz Metan stadion, 500 néző:
Medgyesi Gaz Metan–Marosvásárhelyi ASA 2–0 (0–0),
gólszerzők: Munteanu (63.), Sikorski (90+1.).
Gaz Metan: Greab – Crețu, Trtovac, Zaharia, Rugasevici – Tahar, Bic, Petre (Lupu, 46., Buzean, 80.), Munteanu, Buziuc (Danci, 59.) – Sikorski. Vezetőedző: Cristian Pustai. 
ASA: Papp – Velayos, Rougkalasz, Constantin, Mendy – Balgiu (Ciolacu, 66.), Mureșan, Andre (Gorobsov, 46.), Nicoliță, Sin (Rus, 80.), Bâtfoi. Vezetőedző: Ilie Stan.
Vezették: Adrian Cojocaru (Galac), Radu Timar (Margita, Bihar megye), Alexandru Vodă (Gyulafehérvár).

További eredmények az 1. fordulóból:
FC Viitorul–Bukaresti Dinamo 0–0
Astra Giurgiu–CS U Craiova 0–0
Bukaresti Steaua–Kolozsvári CFR 0–2
Alsóház:
FC Botoșani–Temesvári ACS Poli 1–2
Jászvásári CSM Poli–Concordia Chiajna 3–1
FC Voluntari–Zsilvásárhelyi Pandurii 1–1.

A bajnokság állása:
Felsőház:
1. Steaua 27 pont          
2. Viitorul 27
3. Astra 23
4. Craiova 23
5. Dinamo 22
6. CFR 22.
Alsóház:
1. Gaz Metan 23
2. CSM Poli 18
3. Voluntari 16
4. Botoșani 16
5. Concordia 13
6. Pandurii 11
7. ACS Poli 10.
8. ASA 6.