Parádés FK-győzelem a City'us ellen

Zátyi Tibor 2017. március 13., 23:02

Sokáig méltó ellenfele volt az FK Székelyudvarhelynek a Marosvásárhelyi City'us, végül a tapasztaltabb házigazda akarata érvényesült, és 9–2-re nyert a hétfőn este rendezett futsalmérkőzésen.

Fotó: Pál Árpád

Telt ház és a régi rangadókat felelevenítő hangulat fogadta a két csapatot az udvarhelyi városi sportcsarnokban. A megfiatalított vendégek már az első percben kapus nélkül támadtak, és sikerült is meglepniük házigazdájukat: Togan talált be sarokkal. Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, így rendre veszélyben forogtak a kapuk. A 4. percben Mánya egyenlített, majd több FK-lehetőség kimaradt, a vendégek pedig Csala gyönyörű bombájával ismét megszerezték a vezetést.

Sokáig nem volt náluk az előny, hiszen a következő percben Szőcs László lapos lövése beakadt az alsó sarokba. A 8. percben Szőcs Loránd növelte az FK előnyét, ám a vendégek nem adták fel, gólt viszont nem tudtak szerezni. A hazaiak két kapufával, majd Mánya ellentámadásból szerzett góljával válaszoltak. A folytatásban a City'us hálóőre, Cătinean volt a főszereplő, egymás után mutatta be a bravúrokat. A 19. percben viszont már ő is tehetetlen volt, amikor egy tökéletes FK-támadás végén Szécsi lőtt a hálóba.

Uralta a játékot a hazai együttes, de nehezen jött össze a gólgyártás Fotó: Pál Árpád

Térfélcsere után többet birtokolta a labdát a házigazda, nagy helyzetet viszont nem tudott kialakítani, a 30. percben Kedei kapufájával került legközelebb a gólhoz. A hajrában aztán ismét magasabb fokozatba kapcsolt az FK, és szenzációs játékkal újabb négy gólt szerzett. Fél percen belül Mánya lökete pattant be a kapufáról, majd Biró sodorta közelről a hálóba a labdát.

A 36. percben Szőcs László bolondította meg a City'us védelmét és emelt gyönyörűen a hálóba, végül a korábban beálló Klein László tekert távolról az üresen maradt kapuba, beállítva a 9–2-es végeredményt – ekkor már az FK fiataljai voltak a pályán.

Fotó: Pál Árpád

Mindkét csapat következő meccse a Román Kupa-elődöntőben lesz, jövő hétfőn 17.30-kor a Dévai Autobergamóval küzd az FK, míg a City'us 20 órától a házigazda Temesvári Informatica vendége lesz.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 21. forduló:
FK Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi City'us 9–2 (5–2),
gólszerzők: Mánya (4., 11., 35.), Szőcs László (6., 36.), Szőcs Loránd (8.), Szécsi (19.), Biró (35.), Klein (38.), illetve Togan (1.), Csala (5.).
FK: Grigoraș – Szőcs László, Mánya, Szécsi, Biró. Játszott még: Klein – Miklós, Szőcs Loránd, Mihály, Miklós, Tifán, Hadnagy, Gálfi, Boda.
City'us: Cătinean – Küsmödi, Csala, Covaci, Togan. Játszott még: Tamás, Kiss, Dobai, Pop, Iszlai.

További eredmények: Călărași–Kolozsvár 8–3 (3–2), Déva–Jászvásár 3–0 (1–0), Resicabánya–Sepsi Futsal 5–3 (3–1), Galac–Temesvár (kedd, 17, Digi Sport 2), a Kézdivásárhelyi KSE szabadnapos.

Ranglista:
1. Dévai Autobergamo 46 pont (19 mérkőzés)
2. Galaci United 44 (18)
3. Futsal Klub Székelyudvarhely 42 (19)
4. Temesvári Informatica 40 (18)
5. Dunărea Călărași 36 (19)
6. Marosvásárhelyi City'us 30 (19)
7. Jászvásári CSM Poli 26 (19)
8. Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 13 (19)
9. Resicabányai Muncitorul 13 (19)
10. Kolozsvári Clujana 7 (20)
11. Kézdivásárhelyi KSE 4 (19).