Ellopták a sepsiszentgyörgyi jégpálya rézből készült alkotóelemeit

Székelyhon 2017. március 13., 17:43

Tolvajok rongálták meg az egyik sepsiszentgyörgyi korcsolyapályát, ugyanakkor kilopták belőle a rézcsöveket és huzalokat. A létesítményt működtető sepsiszentgyörgyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás folyamatban van.

Szétszedés után a központi jégpálya. A Vadász utcaival ellentétben ebben nem tettek kárt a tolvajok Fotó: Bíró Blanka

Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere lapunknak elmondta, a múlt héten a már üzemen kívül helyezett Vadász utcai korcsolyapálya alkotóelemeiből kilopták a rézcsöveket, a villamos berendezésből is kivágták a kilátszó rézhuzalokat.

Gyakorlatilag működésképtelenné vált a létesítmény, még ezután mérik fel, hogy tulajdonképpen mekkora a kár, meg tudják-e, vagy megéri-e megjavítani a pályát. A város kapott egy nagyobb jégpályát a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítványtól, ezért tervezték, hogy az egyik kisebb mobil pályát valamelyik háromszéki kisvárosnak adományozzák, ám mindenképpen meg kell javítani mielőtt elcsomagolják – részletezte az alpolgármester.

Hangsúlyozta, miután a pályát már nem működtették, megszűnt a felügyelet, ezt használták ki a tolvajok. Helyi sajtóértesülések szerint, a mintegy 200 lejt érő rézcsövek és kábelek megszerzése közben a tolvajok gyakorlatilag tönkre tették a pályát: fejszével törték össze a közel tízezer eurós kondenzátort, illetve megrongálták csatlakozókat.

Nicoleta Marin a Kovászna megyei rendőrség szóvivője megkeresésünkre elmondta, lopás miatt kaptak bejelentést, a nyomozás folyamatban van, és a gyanúsítottak köre is körvonalazódik.