A MiniMobila emelhette magasba a trófeát

Gligor Róbert László 2017. március 13., 14:40

Véget ért az ákosfalvi téli teremlabdarúgó-bajnokság 2016–2017-es idénye. Egy év kihagyás után ismét a marosvásárhelyi Minimobila emelte magasba a trófeát.

Magabiztosan verte üldözőjét a marosvásárhelyi együttes, ezzel az élen végzett Fotó: Gligor Róbert László

A 11. forduló szombati mérkőzései után vasárnapra már csak a dobogósok sorrendje volt kérdéses, ezért nagy érdeklődés övezte az éllovas Minimobila és az őt követő csibai Ajax összecsapását. Az első negyedóra feszült hangulatban zajlott, de a vásárhelyi csapat két gyors góllal magához ragadta a játék irányítását, majd még háromszor zörrent a csibaiak hálója. Az Ajax nem adta fel kétgólosra faragta hátrányát, de már nem tudta behozni a lemaradást (5–3).

Győzelmével egy év kihagyás után ismét a vásárhelyi csapat vitte el a Café Sport-trófeát, míg a tavalyi győztes, a somosdi Manchester a második, Csiba a harmadik helyen végzett. Utóbbi csapat idén nevezett be először a bajnokságba, zömével tizenéves fiúkkal, és céljuk csupán annyi volt, hogy a tabella első felében zárjanak. Ezzel szemben viszont egy lépésre kerültek a bajnoki címtől – tudtuk meg Tanászi János csapatvezetőtől.

A bajnok csapat. Megvédte címét a Minimobila Fotó: Gligor Róbert László

A díjkiosztón a somosdiak és a csibaiak elismerték a Minimobila fölényét, amely tapasztalattal, nyugodtan, céltudatosan focizta végig a bajnokságot. A résztvevő csapatok már most érdeklődtek a következő versenykiírás iránt, továbbá javaslatokat tettek a szervezőknek a szabályzat módosítására, az elhalasztott mérkőzések, esetleges játékvezetői bántalmazások és a közbiztonság tekintetében.

Teremlabdarúgás, ákosfalvi bajnokság, Café Sport-kupa, a 12. forduló eredményei: 
Somosd–Manchester 0–5, Minimobila–Ajax 5–3, Delta Team–Kelementelke 9–1, Chatecoense–Koronka 5–0, Ákosfalva–Zlatan 5–0, Erdőszentgyörgy–Újfalu 11–9. Elmaradt mérkőzések: Somosd–Újfalu 0–5, Erdőszentgyörgy–Csíkfalva 1–2.

A tabella végső állása:
1. Minimobila 36 pont
2. Manchester 30
3. Csiba 30
4. Csíkfalva 24
5. Ákosfalva 24
6. Erdőszentgyörgy 18
7. Delta Team 18
8. Kelementelke 15
9. Chatecoense 12
10. Koronka 12
11. Somosd 9
12. Újfalu 6
13. Zlatan 0.