Alkohol befolyása alatt volt a kivilágítatlan szekéren lévő fogatos

Székelyhon 2017. március 13., 14:05

Kivilágítatlan volt az a fát szállító szekér, amelynek egy terepjáró ütközött vasárnap este Csíkszentdomokos marosfői kijáratánál. A fogatos ráadásul alkohol befolyása alatt volt – közölte a rendőrség.

Fotó: Farkas Tamás

A 38 éves szépvízi T. S. terepjárójával Gyergyószentmiklós felől Csíkszereda irányába közlekedett, amikor Csíkszentdomokos marosfői kijáratánál nekiütközött az előtte haladó kivilágítatlan, fenyőfaágakat szállító szekérnek. Az ütközés után a Mitsubishi márkájú terepjáró kisodródott, majd mintegy hatvan méterrel távolabb az út szélén szabályosan leállított mezőgazdasági járműnek csapódott, majd felborult. A hétszemélyes autóban hatan utaztak – öt felnőtt és egy gyerek –, mindannyian megsérültek.

{K1}

A lóvontatású járművön lévő 35 éves domokosi C. C.-nek – aki az alkoholszondás vizsgálat szerint 0,36 mg/liter légalkohol-koncentrációval ült a szekérre – nem esett baja.

Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere érdeklődésünkre elmondta, az utasok közül kettőt – a 20 éves szépvízi K. E.-t, valamint a 42 éves balánbányai B. G.-t – hazaengedtek, ők kisebb fej- és gerincsérüléseket szenvedtek.

A többi sérültet jelenleg is ápolják. A 33 éves csíkszeredai F. A.-t az ortopédiára utalták be nyaki és gerincsérüléssel, a hétéves B. M.-et pedig a sebészeti osztályra hasi- és mellkasi sérülésekkel.

Két férfit – egy 38 és egy 34 évest – az intenzív osztályon ápolnak: a 38 éves szépvízi sofőrnél lépszakadást és mellkasi sérüléseket diagnosztizáltak, a 34 éves csíkszeredai S. S. pedig súlyos fejsérülése miatt kómában van – közölte hétfői megkeresésünkkor Demeter.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatja a vizsgálatokat.