Kezdődhet a kommandói tábor újjáépítése

2017. március 12., 16:38

A hajdani kommandói pionírtábor helyére három margarétás panzió és hostel kategóriának megfelelő létesítményt épít a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola.

 

A napokban lebontották a közel negyvenéves faházikókat és az időjárás függvényében hamarosan megkezdődik az építkezés, a tervek szerint jövő nyáron átadják az új épületegyüttest – számolt be Gáj Nándor a tanintézet igazgatója.

A lerobbant kommandói tábor 2009-ben került Kovászna Megye Tanácsának ügykezelésébe, akkor már tíz éve nem működtette a megyei sportigazgatóság. Az önkormányzat 2015-ben adta át a fenntartásában működő népiskolának.

Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke emlékeztetett, hogy két tábort vettek át, a zabolai Csipkés jobb állapotban volt, ott javításokkal tudták biztosítani a működését, de a kommandóit újra kell építeni. A tábor az idén leégett iskola udvarán található, új iskolaépületet is terveznek, így a két létesítmény színvonalas ifjúsági központtá válhat – véli Tamás Sándor.

Kommandó természeti adottságai télen-nyáron kiválóak például erdei iskolák működtetésére, de a tábor felszerelése lehetőséget ad majd, hogy sportolók felkészülési helyszíne legyen – mondta Gáj Nándor. A hajdani faházikós tábor helyére három épületet húznak fel, a főépületben kilencven férőhelyes ebédlőt alakítanak ki, a másik kettőben 2-3 ágyas szobák lesznek, összesen ötven szálláshellyel. Az udvaron füves sportpályát alakítanak ki.

A munkálatok értéke 4 436 320 lej, amelyet teljes mértékben Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz. Az építkezés várható időtartama 16 hónap.