Előzetesben a betörők

Bakó Zoltán 2017. március 12., 14:21

A marosvásárhelyi rendőrség bűnügyi csoportja március 7-én házkutatást tartott egy marosvásárhelyi személynél, akinél alapos gyanú merült fel, hogy egy helyi vállalkozás székhelyére tört be egy másik személy segítségével. A betörők előzetesbe kerültek.

Fotó: Pál Árpád

Az említett éjszakán személygépkocsival közelítették meg a kereskedelmi társaság egyik részlegét, az ablak betörésével hatoltak be az elárusító helyiségbe, ahol leszerelték a falról a mikró-hőközpontot, elvettek egy hőszabályzót, egy polipropilén-hegesztőkészüléket, egy ütvefúrót és más tárgyakat, ezzel összesen 6850 lejes kárt okozva a társaságnak. Mint kiderült, a két, 31 és 33 éves elkövető ellen egy autófeltörési ügy miatt már korábban előzetes letartóztatási parancsot adtak ki, ezért őrizetbe vették őket.

Március 8-án az ügyészség a két gyanúsítottat előállította a bíróságon, amely elrendelte a 30 napra szóló előzetes letartóztatásukat, ami hozzáadódik a korábbi előzeteshez. Amint a károsult kereskedelmi társaság tulajdonosától megtudtuk, a tolvajok rendelkeztek helyismerettel, a mikróközpontot akkurátusan, célszerszámokkal szerelték le, azonosításukban a cég térfigyelő kamerái és az utcán levő kamerák segítették a rendőrséget.

Őrizetben egy szászrégeni betörő is

Egy szászrégeni férfit a nőnapon vett őrizetbe a városi rendőrség, miután házkutatást tartottak a lakásán, ugyanis felmerült ellene a gyanú, hogy ő volt az elkövetője annak a március elején elkövetett betörésnek, amely egy műanyagfeldolgozó vállalkozás telephelyén történt. Innen 15 ezer lej értékben vitt el elektromos kábeleket, egy síkköszörűt, egy ragasztópisztolyt, egy elektromos csavarhúzót, villáskulcsokat és emelőt. Az ellopott tárgyak egy részét megtalálták a házkutatáskor. A bűnjelekkel megerősített alapos gyanú miatt a 40 éves régenit őrizetbe vették.