Valaki nagyon nem bírt magával Gyergyószentmiklóson – tört-zúzott az éjszaka leple alatt

Gergely Imre 2017. március 12., 12:53

Letépett házszám-táblák, házőrző kutyákra figyelmeztető táblák összetörve, gyökerestől kitépett facsemete, megrongált díszcserje – ezek jelzik annak az ismeretlennek az útját, aki szombatra virradóra élte ki vandál ösztöneit.

Egy fenyőcsemete is a vandál ismeretlen áldozata lett

A környékbeliek megállapítása szerint az illető a Posta utca sarkától a Dózsa György utcáig haladva rongált módszeresen, mintegy tíz ház kapujánál. A rongáló cikk-cakkban haladt, hol az utca egyik felén, hol a túloldalon tört, tépett valamit.

 Az egyik Békény utcai személy látta is az elkövetőt, de nem tudta elkapni, és nem is ismerte fel. „Éjjel kettőkor hallottuk, hogy valaki megnyomta a kapucsengőt, kimentem, és láttam, hogy nem becsengetett, hanem letörte valaki a csengőt. Annyit láttam, hogy alacsonyabb termetű és tántorogva haladt” – mondta a károsult. Az illető lakó mire felöltözött és a vandál után eredt, az már eltűnt.

 A rongálás nyomai azonban ott maradtak. Az egyik ház előtt a cserje látványa háboríthatta fel annyira, hogy birokra kelt vele, a növény alaposan megtépázva ugyan, de túlélte az esetet. A rongáló azonban nem adta fel, pár méterrel arrébb egy fenyőcsemete állt az út szélén. Azon állt bosszút, gyökerestől kitépve.

 Az egyik Békény utcai lakos értesítette a helyi rendőrséget, de azoktól azt a választ kapta, hogy az ügy az állami rendőrség hatásköre. A rendőrség szombaton dél után szálltak ki helyszínelni, majd jegyzőkönyvet állítottak ki az esetről. Remélhetőleg azonosítják az elkövetőt és példás büntetést is kap – remélik a károsultak. Az utcában lévő kis üzletnél kamera figyeli az utcát, arra számítanak, hogy annak felvétele alapján azonosítják majd az éjszakai rongálót.