A végére elfogyott az ellenfél

Zátyi Tibor 2017. március 10., 20:07

Megtörte rosszabb sorozatát a Székelyudvarhelyi KC, és három bajnoki mérkőzést követően szerzett ismét győzelmet. Pénteken délután a városi sportcsarnokban nyolc góllal verte az agilisen játszó HC Vaslui együttesét.

Fotó: Barabás Ákos

Majdnem telt ház előtt kezdődött a találkozó, az első percekben mindkét csapat hatékonyan védekezett. A KC-nál az átlövők többször is sikertelenül próbálkoztak, Komogorov és Ghiță próbálkozásai is kimaradtak, így a 9. percben Vaslui átvette a vezetést (3–4). A vendégek kapujában a veterán Bogdan Pralea több labdát hárított, igaz, túloldalt Jokanovics sem volt tétlen, többek között büntetőt is kivédett. A Barbu–Manafu játékvezetői páros egymás után mutatta fel a két perceket a hazai játékosoknak, ám így is sikerült egyenlíteni a 17. percben (7–7), majd Onyejekwe találatával összejött a fordítás is. Ellépni viszont nem sikerült, átlövőik rendre megtalálták a rést a védelmi falon, a 27. percben ismét egyenlítettek (12–12). A szünet előtt Mihalcea magabiztosan értékesített egy büntetőt, így egygólos előnnyel ment pihenni a házigazda (13–12).

Térfélcsere után sem javult nagyon fel a házigazda játéka, főleg támadásban voltak pontatlanok a lövések, ám a vendégek sem tudták kihasználni ezeket, így a 35. percben Mihalcea újabb góljával 16–14 volt az állás. A feszült hangulat nem csak a pályán, hanem a nézőtéren is érezhető volt, a szurkolók sokszor hangos füttyel jelezték nemtetszésüket a játékvezetők döntéseit követően. Nem sokkal később először lépett el hárommal a KC, érkezett is rögtön az időkérés Sandu Iacobtól. Rendezte a sorait a vendég csapat, majd másfél percig kettős emberelőnybe került (Szász, majd Onyejekwe kapott két percet), így nagyon hamar egyenlítettek. Szász törte meg a pár perces gólcsendet, majd Ojleszki is betalált, így ismét kettővel vezetett a KC (20–18).

Az utolsó tíz perc elején háromra nőtt az előny, majd Komogorov ellentámadásból szerzett találatával először lett négygólos a különbség (26–22). Az utolsó percekben kicsúszott a játékvezetők kezéből az irányítás, Szász kapta meg harmadik kiállítását, Mihai Bujorral akadt össze, és mivel meglökte ellenfelét, újabb két percet mutattak fel neki. Szerencsére ez már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, a vendégek teljesen szétestek a mérkőzés végére, KC zsinórban hat gólt szerezve 30–22-re nyerte a találkozót.

A folytatásban nehéz kiszállás vár a csapatra, szerdán 17 órakor a Temesvári Poli vendége lesz, majd azt követően, hétfőn a Bukaresti Dinamo látogat Székelyudvarhelyre.

Értékelés

Sandu Iacob, a HC Vaslui edzője. Minden volt ebben a meccsben, feszültség, egymástól vették át a vezetést a csapatok. Sokáig sikerült az SZKC nyomában maradnunk, sajnos a meccs végére elveszítettük a tisztánlátásunkat, igaz, a játékvezetői döntések frusztráltak minket. Végül elveszítettük az egyensúlyunkat, így az SZKC megnyerte a meccset. A végeredmény nem tükrözi a játékot. Még nem számolunk, hogy kivel játszunk a rájátszásban, először be akarjuk biztosítani a helyünket. Szerintem a Dinamón kívül bármelyik csapat elfogadható ellenfél lehet.

Bogdan Pralea, a HC Vaslui kapusa. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, sikerült 50 percig tartanunk a lépést, de elfogytunk a végére. Most már a következő meccsekre kell gondoljunk.

Goce Ojleszki, SZKC. A HC Vaslui jól játszott, az első félidőben nem voltunk biztosak a védelemben, nem úgy jött ki a lépés, ahogy előre megbeszéltük. A másodikban sok gólt szereztünk ellentámadásból, és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Goran Kuzmanoszki, SZKC. „Köszönettel tartozunk a közönségnek, végig toltak előre minket. Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy elképzeltük, főleg védelemben hibáztunk sokat. A második félidőben sokkal letisztultabb volt a játékunk. Fizikailag két nehéz meccs jön számunkra, megyünk Temesvárra, illetve jön hozzánk a Dinamo, lehet, emiatt játszottunk kicsit puhábban.”

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 22. forduló:
Székelyudvarhelyi KC–HC Vaslui 30–22 (13–12), gólszerzők Mihalcea 6, Komogorov 5, Szász, Ojleszki 4–4, Ghiță 3, Baranau, Onyejekwe 2–2, Tálas, Kuzmanoszki, Markez, Peric 1–1, kiállítások 16, illetve 10 perc, kiállítva Szász (56.), hétmétersek 2/2, illetve 3/2. SZKC: Jokanovics – Baranau, Szász, Ghiță, Komogorov, Kuzmanoszki és Onyejekwe. Játszott még: Da Rosa – Markez, Csog, Tálas, Mihalcea, Peric, Ojleszki, Kukoszki, Balázs.