Iskolák is bekapcsolódtak a kupakgyűjtésbe

Pethő Melánia 2017. március 10., 16:58

Lakók, intézmények gyűjtik a műanyagdugókat, juttatják el a Gyergyói Hírlap szerkesztőségébe, hogy közösen segíthessék egy sepsiszentgyörgyi kisfiú gyógyulását. A hároméves Oláh Badi István leukémiás, kezeléséhez kéri a segítséget családja.

Fotó: Pethő Melánia

Mint arról már többször is cikkeztünk, újrahasznosítható hulladékkal is lehet segítséget nyújtani, lévén, hogy van lehetőség az értékesítésre, az ellenérték célba juttatására. Ezzel a módszerrel már több magánkezdeményezés zárult sikerrel, és civil szervezetek is indítottak gyűjtéseket a bajban lévők megsegítésére.

A sepsiszentgyörgyi székhelyű Életmentő Kupakok Egyesület egész Sékelyföldre kiterjesztett hálózattal működik mind a rászorulók, mind a segítségnyújtók tekintetében. A gyűjtésnek több formája által igyekeznek segíteni a hozzájuk forduló rászorulókon. Többek között műanyagkupakokat gyűjtenek, értékesítenek, a kapott összeget eljuttatják a bajban lévőkhöz. Jelenleg egy hároméves, leukémiás kisfiú számára hirdettek kupakgyűjtést.

Mint korábban már több esetben, a Gyergyói Hírlap ezúttal is társult az akcióhoz vállalva, hogy a felajánlóktól átveszi, majd továbbítja a műanyagot a karitatív szervezetnek. Örömmel nyugtázzuk: szépen gyűlnek a dugókkal teli zsákok.

A napokban a gyergyószentmiklósi Kós Károly, illetve a Vaskertes iskolában összegyűjtött mennyiséget vettük át. A tanintézetekben folyamatos a gyűjtés, így minden felhívásra nagy mennyiséggel tudnak válaszolni.

A Kós Károly Általános Iskola az önkéntes programja keretében vonta be diákjait a jótékonykodásba. „Az érzelmi intelligencia talán fontosabb az életben, mint az értelmi intelligencia – ezt különböző programok által próbáljuk fejleszteni a gyermekekben. Úgy gondoljuk, hogy értékesebb felnőttekké válnak, hogyha fejlett az együttérző készségük, szociális érzékenységük” – fogalmazott az önkéntes program vezetője.

A városi gólyabálon is lesz kupakgyűjtés
A szombati városi gólyabálon is lehetőség lesz kupakok leadására. A szervezők nem csak a gólyapárokat, de a szurkolókat is arra biztatják, minél több műanyagdugót igyekezzenek összegyűjteni, hisz ez az akció a próbák egyike lesz, amire a leadott mennyiséggel arányosan jár a pontérték. A gólyabálon a kupakok tombolajegyre is válthatók – az egyébként 5 lejért vásárolható tombolát 20 dekagrammnyi műanyagdugóért adják. A szervezők szerint érdemes a tombolákra is ráhajtani, mert sok értékes nyeremény lesz. A fődíjnak például nem csak a szerencsés nyertes, hanem osztálytársai is örvendhetnek, hisz ezzel a nyereménnyel egy osztálynyi diák csónakázhat a Gyilkos-tavon.