Katonaeledeleket lehet kóstolni Gyergyószentmiklóson

Baricz-Tamás Imola 2017. március 10., 16:49

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulójára Gyergyószentmiklóson emlékünnepség keretében ünnepi szentmise, komolyzenei koncert, koszorúzás, illetve katonaeledel-kóstoló is lesz.

Fotó: Baricz Tamás Imola

Az emlékünnepség programjának része a március 12-én, vasárnap délben sorra kerülő katonaeledel-kóstoló. Ezúttal is a Gábor Áron utcai Népművészeti Alkotóház udvarán várják az emlékezőket. Az indulás a Szent Miklós-templom elől 11.30-kor lesz.  

Március 13-án, hétfőn 19 órától a Csíki Kamarazenekar és a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar közös hangversenyére várják az érdeklődőket. A rendezvény helyszíne a művelődési ház színházterme.
Ez a hangverseny a 2016/2017-es évadra érvényes, Ambrus Éva és Bálint Ákos komolyzenei bérlet utolsó koncertje. A komolyzenei koncertre a bérlettulajdonosok mellett minden érdeklődőt várnak. Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. A jegyek ára felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej. Jegyrendelés a 0266-361 992-es illetve a 0787-755 294-es telefonszámokon lehetséges.

Március 15-én, szerdán 12 órától ünnepi szentmisét tartanak a Szent Miklós római katolikus templomban, 13 órától a templomtól indul a felvonulás a Petőfi Sándor-szoborhoz, ezt követi a történelmi eseményre való megemlékezés és koszorúzás.

Az esemény szervezői Gyergyószentmiklós Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, közreműködik a Figura Stúdió Színház, a Gránátalma Egyesület, a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar, a Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusa, a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a Salamon Ernő Gimnázium diákkórusa és a Földváry Károly Hagyományőrző Egyesület.