Nehéz meccs vár a csíki futballistákra

Székelyhon 2017. március 10., 12:03

Első tavaszi hazai mérkőzésén a Neamț megyei Románvásár csapatát fogadja az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Ligában. Lengyel Roland vezetőedző szerint nehéz meccsre kell számítani szombaton.

Fotó: Veres Nándor

Jól kezdte a visszavágók sorozatát az 1. csoport élén álló FK Csíkszereda, egy héttel ezelőtt 1–0-ra győzött Vasluiban, és ezzel öt pontra növelte előnyét.

„Nagyon várjuk az első hazai meccsünket, úgy érzem a fiúk motiváltak, szép és eredményes játékkal szeretnék megörvendeztetni a szurkolókat. Reméljük, szép számban lesznek nézők, és a drukkerek segítenek nekünk a 3 pont itthon tartásában. Ellenfelünk a csoport egyik legjobb csapata, összeforrott együttes, az őszhöz képest keveset változott a keretük, két-három játékossal erősítettek. Nehéz meccsre kell számítani, de hazai pályán csak a győzelem elfogadható számunkra\" – mondta Lengyel Roland, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Jó hír, hogy megérkezett Soufiane Jebari játékengedélye a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől, így ő akár be is mutatkozhat a csíki csapatban. Sérült játékos nincs az FK-nál, de – sajnos – Lőrincz József az elmúlt fordulóban begyűjtötte negyedik sárga lapját, így ő egyfordulós eltiltását tölti, játékára nem számíthat a csíki csapat.

Labdarúgó 3. Liga, 17. forduló: 
Pénteken 15 órától 
CSM Pașcani–Știința Miroslava,
szombaton 15 órától
Szászhermányi FC–Atletico Vaslui, 
FK Csíkszereda–Románvásári VSK, 
Székelyudvarhelyi FC–Bákói SC,
Galaci Metalosport–Bákói Aerostar,
Sportul Chiscani–Sporting Liești,
Barcarozsnyói Cetate–Olimpia Râmnicu Sărat; 
az Avântul Valea Mărului szabadnapos.

Ranglista:
1. FK Csíkszereda 36 pont
2. Szászhermány 31
3. Vaslui 29
4. Miroslava 29
5. Rm. Sărat 26
6. Románvásár 26
7. Bákói Aerostar 25
8. Liești 23
9. Galaci Metalosport 18
10. Valea Mărului 16
11. Barcarozsnyó 15
12. Pașcani10
13. Székelyudvarhely 9
14. Chișcani 8
15. Bákói SC* -28
* – 44 ponttal büntetve.