Tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában

Kovács Attila 2017. március 09., 19:36

Idén is elvégzik Csíkszeredában az általános tavaszi nagytakarítást. Az utcák portalanítása várhatóan március 20-án kezdődik – tudtuk meg Szőke Domokos alpolgármestertől.

Fotó: Veres Nándor

A kezdési időpontról hétfőn, március 13-án döntenek, mivel ezt az is befolyásolja, hogy az elkövetkező időszakban milyen időjárásra lehet számítani.

A megyeszékhely utcáit a hóolvadás óta folyamatosan takarítja munkagépekkel és kézi erővel a hulladék elszállításával és köztisztasági feladatokkal megbízott Eco-Csík Kft., ezt a munkát a nagytakarítás idején egyes utcák lezárásával végzik majd. Jövő héten elkészül az eddig bevált gyakorlat szerint a szükséges munkálatok utcánkénti ütemezése is, ezt kifüggesztik a tömbházak bejáratainál, és a sajtóban is megjelenik. A nagytakarítás idején forgalomkorlátozás és időszakos parkolási tilalom lesz az ütemezésben szereplő utcákban – ezekbe az autók behajtását már korábban korlátozzák. A takarítás az egész város területét érinti, nem csak a forgalomkorlátozás alá eső útszakaszokat.

A polgármesteri hivatal több mint tíz éve szervez tavasszal általános nagytakarítást Csíkszeredában, ilyenkor gépi és kézi sepréssel, porszívózással tisztítják az utakat és járdákat, elszállítják a fák nyesése nyomán keletkező hulladékot, és a tömbházak közötti zöldövezeteket is felújítják, fákat, virágpalántákat ültetnek. A korábbi évekhez hasonlóan most is számítanak a lakók közreműködésére a tömbházak közötti zöldövezetek rendezésében.