Hatóság a városfejlesztésért

Barabás Hajnal 2017. március 09., 19:32

Városfejlesztési hatóság létrehozásáról döntöttek többek között a csíkszeredai önkormányzati képviselők csütörtöki rendkívüli ülésükön.

Fotó: Gecse Noémi

Hat napirendi pont szerepelt a csíkszeredai képviselő-testület rendkívüli ülésén, ezekből öt esetben gyakorlatilag újra elfogadták a sport-, kulturális, szociális, valamint egyházprogramokra szóló pályázati kiírásukat. Erre Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármesterének magyarázata szerint azért volt szükség, mert korábban a város költségvetésének elfogadása előtt, még januárban döntöttek a határozatokról – azzal a céllal, hogy minél hamarabb tudják elindítani az eljárást a civil szervezeteknek szóló pályázatok lebonyolítására –, és ezért a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal nem fogadta el, így újra kellett szavazni róluk.

Ezek mellett határozatot hoztak arról, hogy létrehoznak egy városfejlesztési hatóságot, amelynek tagjai Kövér Katalin, a csíkszeredai bölcsőde vezetője, Albert Sándor főépítész, valamint Veres Csaba, a városellenőrzési iroda vezetője lesznek. Ennek a bizottságnak kötelezettségei közé fog tartozni az Európai Unió Regionális Operatív Programjának pályázataira rangsorolni és kiválasztani a stratégiailag fontos beruházásokat, fejlesztési elképzeléseket.