Színt vált az uszoda

Simon Virág 2017. március 09., 17:58

Újravakolják és lefestik a marosvásárhelyi városi uszodát. A kopott világoskék épület ezután lila árnyalatban „pompázik”. A január közepén újranyílt létesítmény nagy népszerűségnek örvend, a jegyet és bérletet váltók száma hétről hétre nő.

Fotó: Boda L. Gergely

A napokban elkezdett külső munkálatok kapcsán Jánosi Levente, az uszoda igazgatója elmondta, hogy  a vakolat már több helyen mállott, elsősorban azért, mert korábban a tető nem volt megfelelően szigetelve, de azért is, mert rosszak voltak az ablakszemek (ezt időközben kicserélték).

„A külső munkálatok is része volt a tavaly augusztusban meghirdetett közbeszerzésnek, amelynek során belső munkálatokat is végeztünk. Örömömre szolgál, hogy amióta megnyitottunk, sokkal többen járnak úszni hozzánk, mint a korábbi években. Januárban két hét alatt háromezren váltottak jegyet és ezernégyszázan bérletet. Legtöbben úszni járnak, de három vendégből kettő igénybe vesz más szolgáltatásokat is: például szaunázik vagy szoláriumozik. Az uszoda nagy medencéje 29 fokos, így alkalmas arra, hogy a száraz szauna után a testet lehűtse, ezért is ajánlani szoktuk a szaunázóknak, hogy utána még 15–20 percet ússzanak”  − fogalmaz az igazgató.

A jegyárak és a program változatlan, reggel hattól, másfél órás időszakokban lehet úszni, s minden egész órakor lehet belépni, egy felnőttjegy ára 10 lej, a nyugdíjasok 6 lejért úszhatnak, tíz és harminc alkalmas bérletet is lehet váltani.