Vaslui csapatát fogadja az SZKC

Zátyi Tibor 2017. március 09., 16:12

Megtörné rosszabb sorozatát a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Bölények Ligájában. Az előző három mérkőzésén csupán két pontot szerzett együttes pénteken 17.30-kor a HC Vaslui csapatát fogadja a városi sportcsarnokban.

Fotó: Barabás Ákos

 

Az eredmények szempontjából kisebb gödörbe került az SZKC, hiszen legutóbbi három bajnoki meccsén összesen két pontot gyűjtött: Tordán egygólos vereséget szenvedett, hazai pályán a Dunărea Călărași-sal, míg idegenben a Bukaresti CSM-mel játszott döntetlent. Így lecsúszott az alapszakasz dobogójáról, jelenleg az ötödik helyen áll, három egységnyire a harmadik helyezett, egy mérkőzéssel többet játszott Bukaresti CSM-től.

Vaslui legutóbbi meccsein rendre meglepetés-eredményeket ért el: hazai pályán kikapott a CSU Suceavától, pontot szerzett a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC otthonában, a legutóbbi játéknapon pedig simán verte a Dunărea Călărași együttesét.

Ez lesz a hatodik találkozója a két csapatnak, az SZKC az októberi összecsapásig tökéletes mérleggel rendelkezett a moldvaiakkal szemben, a 9. fordulóban viszont meglepő vereséggel (31–26) megszakadt ez a sorozat.

„Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nem hinném, hogy gondunk adódik a mérkőzésen. Vaslui úgy fog pályára lépni, hogy nincs mit veszítenie, és mindent egy lapra feltéve fog játszani. Nagyon kell figyelnünk, és a lehető legkevesebb hibát szabad elkövetnünk. Az alapszakaszból hátramaradt mérkőzések egyaránt fontosak számunkra, mindegyiket meg akarjuk nyerni, hogy elérjük a szezon előtt kitűzött célunkat” – mondta Vlad Caba, majd hozzátette, hogy a héten Josip Peric és Vitalij Komogorov is kisebb sérüléssel bajlódott, reményei szerint bevethetők lesznek a mérkőzésen.

A városi sportcsarnok jegypénztára másfél órával a kezdő sípszó előtt nyit, a Székely Medvék 16.30-kor gyülekeznek a Sziget Bisztróban. A találkozón a fővárosi Ionuț Barbu–Adrian Manafu játékvezetői páros fújja a sípot, és a meccset élőben közvetíti a Digi Sport 2 és a Dolce Sport 2.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, alapszakasz, 22. forduló:
CSU Suceava–Bukaresti Steaua (péntek, 17),
Székelyudvarhelyi KC–HC Vaslui (péntek, 17.30, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Dunărea Călărași–Bukaresti Dinamo (péntek, 19.15, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–CSM Focșani (szombat, 16, TVR1),
Fogarasi VSK–Tordai Potaissa (szombat, 17),
Temesvári Poli–Bukaresti CSM (vasárnap, 16),
a Szatmárnémeti VSK szabadnapos lesz.