Megoldódni látszanak az SZFC kapusgondjai

Zátyi Tibor 2017. március 09., 13:47

Hazai pályán játszik a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 17. fordulójában, szombaton 15 órakor a súlyos anyagi gondokkal küzdő Bákói SC csapatát fogadja a sétatéri stadionban.

Fotó: Pál Árpád

Az SZFC szombati ellenfelét eddig hét alkalommal, összesen 44 pont levonással büntette meg a Román Labdarúgó-szövetség, mivel nem törlesztette adósságait a CSM Pașcani felé. Jelenleg -28 pontja van a bákói csapatnak, így természetesen sereghajtó az 1-es szériában, bennmaradására pedig csak matematikai esélye van. Mindezek ellenére az SZFC nagyon komolyan készül a mérkőzésre.

„Többször is hangsúlyoztam, hogy az előző fordulóban szerzett idegenbeli döntetlennek csak akkor van értéke, ha megnyerjük a hazai mérkőzésünket. Nagyon fontos számunkra, hogy közönségünk előtt győzelemmel mutatkozzunk be. Ha a Románvásárban látott második félidei játékunkat meg tudjuk ismételni, biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a pontokat” – mondta a mérkőzés felvezetéseként Vágó Attila.

Az SZFC vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy kapusgondokkal küzd csapata, hiszen a télen igazolt Varró Tamásnak eltört az ujja, így legalább egy hónapra kidőlt a sorból. „Szerencsére sikerült megegyeznünk Tamás Előddel, hogy kisegít ebben a nehéz helyzetben, hiszen a csapat második számú hálóőre, Bálint Botond tanulmányai miatt két hete nem tud részt venni az edzéseken. Továbbá az SZFC korábbi hálóőre, Sebestyén Attila ismét elkezdte a tréninget. Nem állunk jól, így külön köszönet jár Elődnek, amiért ismét kesztyűt húz” – vázolta a nehéz helyzetet Vágó.

A térdsérülést szenvedett Demény Norbert továbbra sincs bevethető állapotban, míg Románvásáron az egyenlítő gólt szerzett Bagoly Benjámin a héten betegséggel bajlódott.

„Nem tudtunk teljes felállásban készülni a mérkőzésre. Kevesen vagyunk, de egységesek, jó hangulatban zajlottak az edzések. Bízom benne, hogy szombaton sok szurkoló kijön majd a mérkőzésünkre, és együtt örülhetünk majd a sikernek” – zárta mondandóját az SZFC edzője.

Jelenleg mindkét együttes a kieső zónában található. A tavaszi nyitányon a sereghajtó Bákói SC egy góllal kapott ki hazai pályán az Avântul Valea Mărului csapatától, míg a 13. Székelyudvarhelyi FC nagyszerű második félidei játékának köszönhetően pontot szerzett az élmezőnyhöz tartozó Románvásári VSK vendégeként. A második fordulóban rendezett bákói mérkőzésen a hazaiak 2–0-ra nyertek.

Az SZFC vezetősége felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés előtt bérletet válthatnak a csapat idei találkozóira. A csapat korosztályos játékosai egy kísérővel ingyen részt vehetnek a találkozón.

Labdarúgó 3. Liga, 17. forduló: 
Pénteken 15 órától 
CSM Pașcani–Știința Miroslava,
szombaton 15 órától
Szászhermányi FC–Atletico Vaslui, 
FK Csíkszereda–Románvásári VSK, 
Székelyudvarhelyi FC–Bákói SC,
Galaci Metalosport–Bákói Aerostar,
Sportul Chiscani–Sporting Liești,
Barcarozsnyói Cetate–Olimpia Râmnicu Sărat; 
az Avântul Valea Mărului szabadnapos.