Az erdőben találták meg az eltűnt kislányt

Bíró Blanka 2017. március 09., 11:09

Eltűnt szerda este egy négyéves kislány a Kovászna megyei Előpatakon. Az erdőben eltévedt gyermekre csütörtök reggel találtak rá.

A Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője, Marius Tolvaj az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, szerdán 23 órakor értesítették őket a kislány eltűnéséről. Tűzoltókból, rendőrökből, csendőrökből és civilekből álló csapatok indultak el a gyermek keresésére.

„Hajnali 3 óráig kerestük, de nem találtuk meg (...), csütörtök reggel folytattuk a keresést, és élve talált rá az erdőben egy erdész” – mondta a szóvivő.

A kislányt kórházba szállították kivizsgálásra – tette hozzá Marius Tolvaj.

Frissítés: nyáriasan öltözve, mezítláb vészelte át az éjszakát

Mezítláb, nyáriasan öltözve vészelte át az erdőben az éjszakát az eltévedt két és fél éves előpataki kislány (utólag kiderült, hogy nem négyéves).

Kovács László a község polgármestere lapunknak elmondta, az előpataki roma telep az erdő szélén van, a kislány szerdán délután ott játszott a többi gyerekkel, ám elkóborolt. „Amikor besötétedett vették észre, hogy nincs meg. A szülők tárcsázták a 112-es hívószámot” – részletezte a polgármester. Az eltévedt gyereket éjszaka órákon keresztül keresték a csendőrök, a rendőrök, a készenléti felügyelőség emberei, és az önkéntesek. A keresést néhány órára felfüggesztették, majd kora reggel kezdték újra.

A gyerek elhagyta a műanyag papucsát és a zokniját, végül ezek vezették nyomra a keresőket. A kislányra egy erdész talált rá, egy fa tövében kuporgott, átfázott, a lábai megdagadtak, de lehetett vele kommunikálni. Azonnal mentővel kórházba szállították, állapotát stabilizálták.

Kovács László hangsúlyozta, a szülők nem vigyáznak eléggé a gyerekeikre, állandóan az út szélén, a sáncban játszanak, félő, hogy kilépnek az autók elé. Hiába figyelmeztetjük a szülőket, nem változik semmi – mondta az elöljáró.

Fehér Gabriella a Kovászna megyei gyerekvédelmi hatóság sajtóreferense lapunknak elmondta, az önkormányzat szociális munkása térképezi fel, hogy a szülők elhanyagolják a gyereket, vagy csak egy véletlen baleset történt, és ez alapján indítanak vagy sem kivizsgálást.