Két harmad után támadt fel a Sportklub

Székelyhon 2017. március 08., 21:30

Két harmad után még a vendég Gyergyószentmiklósi Progym vezetett szerdán este a Csíkszeredai Sportklub ellen a Vákár Lajos Műjégpályán a román felnőtt jégkorongbajnokság elődöntőjében. A harmadik játékrészben aztán feltámadt a csíki gárda.

Fotó: Gecse Noémi

Szinte telt ház volt szerdán este a Vákár Lajos Műjégpályán, nagyon kevés üres szék maradt a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym elődöntős párharc második mérkőzésén. Az előző nap 6–2-re diadalmaskodó csíkiak azonban sokkal gyengébben kezdtek, mint egy nappal korábban, az első harmadban a Progym alakított ki több gólhelyzetet, és csak Ruczuj kapus bravúrjainak köszönhető, hogy nem kaptak gólt a hazai pályán játszó kék-fehérek.

Az első harmad utolsó, illetve a második harmad első percében emberelőnyben játszott a Sportklub, de öt a négy ellen nem tudtak gólt lőni, sőt a kevesebb játékossal pályán lévő Progym ellentámadásba lendült, és megszerezték a vezetést.

Az utolsó harmadban aztán nagyon eredményes hokit produkáltak Leo Gudas tanítványai. Radim Valchar vezényletével négy gólt lőttek: a cseh idegenlégiós kétszer talált be, és a másik két gólban is jelentős szerepet vállalt.

A három nyert mérkőzésig tartó sorozatban, összesítésben a Sportklub 2–0-ra vezet (6–2 és 4–1). Az elődöntő harmadik mérkőzéseit szombaton rendezik Gyergyószentmiklóson és Galacon. További időpontok (ha kell): március 12. és 14.

Román jégkorongbajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 4–1 (0–0, 0–1, 4–0).
Gólszerzők: Radim Valchar (41. és 60. perc), Dustin Wood (48.) és Bíró Tamás Áron (50.), illetve Mihail Konyajev (21.).
Büntetőpercek: 8–20 (ebből a gyergyói Konyajevnek 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Rudolf Lauff, Sikó Levente és Máthé István.

A másik párharc szerdai meccse:
Brassói Corona–Galaci Dunărea 6–1 (2–1, 1–0, 3–0).
Gólszerzők: Molnár Zsolt (4.), Filip Richard (19.), Denisz Zabludovszkij (37.), Roberto Gliga (46.), Tomas Klempa (46.) és Ian McDonald (53.), illetve Philip Busbacher (3.).
Büntetőpercek: 37–62 (ebből a brassói Balázsnak 5+20 perc, illetve a galaciaktól Durkechnek 10+20 perc, Busbachernek pedig 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Branislav Jura, Csata Attila és Rédai Botond.
Összesítésben a Corona 2–0-ra vezet (4–3 és 6–1).