Nyert a Bernád a gyergyóremetei Falurészek Kupáján

Gergely Imre 2017. március 08., 14:50

Tizenegy csapat mérte össze a tudását Gyergyóremetén az immár komoly hagyománnyal rendelkező Falurészek Kupáján. Hatodik alkalommal rendezték meg a kispályás labdarúgótornát, péntektől vasárnapig zajlottak a mérkőzések . 

Egy hatos és egy ötcsapatos csoportban rendezték meg az összecsapásokat a mérkőzések, az A csoportban a selejtezők után Túlamaros, Alszeg, Rétalja Ifik, Rétalja és Csutakfalva volt a rangsor, míg a B csoportban a Bernád, Központ, Tejporgyár, Szent István, Bakó, Fenekalja sorrend alakult ki.

Vasárnap délután bonyolították le az elődöntőket, illetve a helyosztó mérkőzéseket. A két ötödik helyezett játszott a Falurészek Kupája 9–10. helyéért, itt a Bakó 3–2-re győzte le a Rétalja Ifiket. A csoportnegyedikek összecsapását a 7–8. helyért Csutakfalva 1–0-ra nyerte meg a Szent István ellen.

Ötödik lett a Tejporgyár, miután 2–0-ra legyőzte a Rétalját. A csoportok első két helyezettje elődöntőt játszott, az A csoportot megnyerő Alszeg, a B csoport másodikját, a Központot 1–1-es rendes játékidő után 3–2-re győzte le, míg a másik ágon a Bernád a Túlamarost búcsúztatta 2–0-val. A bronzmeccs eredménye: Központ–Túlamaros 3–2, a döntőben pedig 2–0-ra nyert a Bernád az Alszeg ellen.

A torna gólkirálya Jánosi János lett 13 találattal, a legjobb kapus díját Polgár Botond kapta, legjobb játékosnak Balázs Istvánt választották.