Legyőzték a címvédőt az ifjúsági tekések

Horváth Bálint Ottó 2017. március 08., 12:10

A Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz női ifjúsági tekecsapata idegenben is legyőzte a bajnoki címvédő Vajdahunyadi Siderurgicát az országos tekebajnokság 5. fordulójában. 

Fotó: Elektromaros Romgaz

A vásárhelyiek 3076–2979 arányban nyertek a ledöntött fák számának tekintetében, a legeredményesebb játékosok Gál Beatrix Tímea és Fekete Réka voltak, mindketten 543 ledöntött fával. A csapat keretében továbbá Maria Ciobanu 523, Melisa Ungureanu 492, Ana Maria Poetașu 493 és Seres Bernadett 482 ledöntött fával végeztek, míg Balogh Andrea és Ábrám Mónika cserék voltak.

A bajnokság következő fordulójában, március 25-án a vásárhelyi tekések ismét idegenben, a Bukaresti Rapid pályáján játszanak. Mindaddig az Elektromaros játékosai a román korosztályos válogatottakban bizonyíthatnak, ugyanis március 10. és 12. között a szerbiai Apatinban barátságos mérkőzéseket rendeznek a házigazdák és Románia között a női és férfi U14-es és U18-as korosztályban.

A román válogatott vezetőedzője a marosvásárhelyi Orosz István, keretében az Elektromarost hét lány, Gyéresi Anna (a felnőtt csapatból), Gál Beatrix Tímea, Fekete Réka, Mariu Ciobanu, Melisa Ungureanu, Ana Maria Poetașu és Seres Bernadett (mind U18-as), illetve négy fiú, Szász Tibor Levente, Kötő Kálmán Dávid, Andrási Dániel Róbert (U18) és Benke Zoltán (U14) képviselik. A barátságos mérkőzésekkel a román és a szerb válogatott a németországi Dettenheimben május 12. és 27. között megrendezendő világbajnokságra készül.