Két ellenfelet legyőztek a gyergyói kosárlabdázó fiúk

Székelyhon 2017. március 07., 15:58

Gyergyószentmiklóson rendezték a hétvégén a 13 év alatti fiúk országos kosárlabda-bajnokságának az egyik elődöntő tornáját. 

A Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub négy mérkőzést vívott, ebből az elsőt, a temesvári ellenfelével szembenit nagy küzdelemben nyerte meg, és simán verte a bákói csapatot. Nem sikerült felülmúlni a craiovaiakat a szoros különbségű csata ellenére. A bukarestiek ellenben már túl erősnek bizonyultak a gyergyói fiúk számára.

A Gyergyószentmiklósi ISK eredményei:
Gyergyói ISK–Temesvári Bega 48–46,
Bukaresti 5-ös ISK–Gyergyói ISK 93–29,
Gyergyói ISK–Craiovai Ingerii Baniei 49–55, 
Bákói ISK–Gyergyói ISK 25–81.
A fordulóban még a Bukaresti 4 Sports Agronomia, a Brassói Galactica, és a Cernavodai Axiopolis léptek pályára ebben a csoportban. A csoportban a Bukaresti 4 Sports Agronomia áll az első és továbbjutó helyen 14 ponttal, a gyergyóiak ötödikek a temesvári és a craiovai csapattal 10 ponttal.

Székely bajnoki címért játszanak

Két korosztályban is Gyergyószentmiklóson rendeznek mérkőzéseket szombaton a Székely Nemzeti Bajnokságnak tekintett versenysorozatban. Az U10-as lányoknál a Gyergyószentmiklósi ISK ellenfelei a Székelyudvarhelyi Vendor, a Marosvásárhelyi Sirius, a Kézdivásárhelyi KSE I., a Sepsiszentgyörgyi ISK és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC. Az első játéknapon a gyergyóiak a Vendorral játszanak 9.30-tól, majd pedig 14.30-tól a Sepsiszentgyörgyi ISK lesz az ellenfél.

Kevesebb csapat jelentkezett az U13-as bajnokságba, ezért minden turnéfordulóban helyosztókat is rendeznek. A szombati gyergyószentmiklósi forduló programja: 9.30 KSE Kézdivásárhely–Sepsi ISK Törtetők, 10.45 Gyergyói ISK–Székelyudvarhelyi Vendor. 12. óra: kisdöntő a 3. helyért (az előző két mérkőzés vesztesei), 13:30 döntő (az első két mérkőzés nyertesei).