Csíki érmek a felnőtt cselgáncsbajnokságon

Székelyhon 2017. március 07., 09:45

Jól szerepeltek Csíkszereda képviselői a Kolozsváron megrendezett felnőtt egyéni cselgáncs országos-bajnokságon. Több ezüst- és bronzéremmel tértek haza.

Fotó: VSK Csíkszereda

Nyolc csíki sportoló lépett tatamira múlt hétvégén a Kolozsváron megrendezett felnőtt országos egyéni dzsúdóbajnokságon. A legjobb eredményt a tavaly még ifjúsági, idéntől a felnőttek között versenyző Stoica Márk érte el, aki a 90 kilogrammosok súlycsoportjában a második helyen végzett. Érdekesség, hogy nyitásként a Nagyvárad Libertynél versenyző, csíki születésű Farkas Zoltánt győzte le, az elődöntőben pedig egy moldovai olimpikont múlt felül iponnal.

A fináléban viszont alulmaradt a tapasztaltabb Cristian Bodârlăuval szemben. Szintén a dobogó második fokára állhatott a csíkszeredai, de a Nagyváradi Libertynek versenyző Vlad Vișan (81 kg).

A két ezüst mellett két bronzérem is jutott a csíkiaknak. A mindössze 17 esztendős Orbán Lehel a 60 kilogrammosok között állhatott fel a dobogó harmadik fokára, akárcsak Koncz Botond a 100 kg-os súlycsoportban. Érmet ugyan nem szereztek, de jó helyezéssel zárt Papp Róbert Flórián, Kocsis Hunor és Koncz Lehel. A sportolókat felkészítő Albu Botond edző elmondta, hogy Szőcs Elemér és Bardócz Richárd sérülés miatt nem vehetett részt a bajnokságon.

Íme a csíki dzsúdósok eredményei:
2. hely: Vlad Vișan (Nagyváradi Liberty, 81 kg), Stoica Márk (Csíkszeredai Sportklub, 90 kg)
3. hely: Orbán Lehel (VSK Csíkszereda, 60 kg), Koncz Botond (VSK Csíkszereda, 100 kg).
5. hely: Papp Róbert Flórián (VSK Csíkszereda, 73 kg) és Kocsis Hunor (Csíkszeredai Sportklub, 90 kg).
7. hely: Koncz Lehel (VSK Csíkszereda, 81 kg).
A nyílt kategóriában (open) Koncz Botond a 3. helyen végzett.