Kezdődik a Sportklub–Progym párharc a döntőért

Székelyhon 2017. március 07., 09:10

Négy vidéki csapat vehet részt a kedden este kezdődő és az egyik csapat harmadik győzelméig tartó román jégkorongbajnoki elődöntőben. Az már biztos, hogy egy Hargita megyei együttes ott lesz a fináléban.

Fotó: Veres Nándor

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyószentmiklósi Progym az alapszakasz során hatszor találkozott egymással, a hat összecsapásból négy alkalommal a csíkiak rendes játékidőben győztek, egyet pedig hosszabbításban nyertek meg. A Progym egyszer nyert a Sportklub ellen az alapszakaszban. A gólarány 28–21 a Sportklub javára.

A 28 sportklubos találaton 14 játékos osztozott, míg a túloldalon nyolcan. Mindkét csapatnál a gólszerzők között vannak olyan játékosok, akik már nem szerepelnek egyik keretben sem. A kék-fehéreknél már nincs a keretben McIntosh, Alekszejev és Lanceleve, a gyergyóiaknál a korábbi edző-játékosok, Kosztromin és Novak közül egyik sincs már a Progym keretében.

Egyetlen statisztikában nőttek a Sportklub fölé a piros-fehére, de ott kirívó a két csapat közti különbség. Ez az emberelőnyös, illetve hátrányos helyzetek megjátszása. A Sportklub a hat találkozó alatt 25 alkalommal játszhatott előnyben, amelyből csak 4 gólt szerzett, a Progym viszont 41 emberelőnyben 15 gólt lőtt.

Leo Gudas, a Sportklub vezetőedzője: „Nagyon fontos mérkőzések következnek számunkra, amelyekre – úgy érzem – jól felkészültünk. Fontos lesz, hogy megfelelően játsszunk a saját zónánkban, és lehetőleg minél kevesebb kiállítást szedjünk össze, nem úgy, mint a legutóbbi egymás elleni meccsen, amikor rendre rosszul oldottuk meg a hátrányos védekezést, ezekből négy gólt is kaptunk.”

Paval Boriszenko, a Progym edző-játékosa: „A csapat jó hangulatban, pozitív légkörben készen áll a rájátszásra. Minden játékos érti a fontosságát a play-off meccseknek. Ez a szezon desszertje, és minél jobban játszik a csapat, minél jobban teljesít, annál édesebb tud lenni. Egyetlen dolog számít: minden találkozón meg kell próbálni a győzelmet megszerezni. Jó csapatunk van, jó játékosokkal, és bízom benne, hogy ők is így gondolják, és jó jégkorongot fogunk felmutatni.”

A kedd és szerda esti Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym találkozók (Vákár Lajos Műjégpálya) 18.30-kor kezdődnek. A Sportklub vezetősége már az idény elején közzétette, hogy a rájátszásra egy belépő 15 lejbe kerül.