Élre állt a Vasas Femina II.

Zátyi Tibor 2017. március 06., 14:02

Bravúros győzelmet aratott szombaton a Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. a Szatmárnémeti Junior otthonában. A női labdarúgó 1. Liga 8. fordulójában rendezett mérkőzés szünetében még kétgólos hátrányban volt, de végül 4–2-re nyert.

Fotó: Pál Árpád

Jól kezdtek az udvarhelyi lányok, az első öt percben két hatalmas helyzetet, illetve Dávid Márti révén egy büntetőt is kihagytak. Ezt követően kiegyensúlyozódott a játék, a hazaiak pedig első lehetőségüket kihasználva megszerezték a vezetést. A Vasas Femina II. játékosai kapkodni kezdtek, a szatmárnémetiek pedig a játékrész közepén egy 11-es értékesítésével kettőre növelték előnyüket.

A folytatásban az udvarhelyiek beszorították vendéglátójukat, gólt viszont nem tudtak szerezni.
A vendégek sokkal magabiztosabban jöttek ki az öltözőből, Dávid révén már az első percben összejött a szépítés, majd nem sokkal később Mitri Rita egyenlített. A Vasas Femina II. a folytatásban is lehengerlően játszott, Simona Caldare révén fordítani is tudott, majd a hajrá kezdetén Mitri biztosította be csapata győzelmét. A sikernek köszönhetően a lányok átvették a vezetést az 1. Liga 2-es szériájában.

„Idegenben nem szabad ennyi helyzetet kihagyni, hiszen ha legközelebb erősebb csapattal találkozol, az büntetni fogja ezeket. Mindezek ellenére gratulálok a lányoknak, amiért egy félidő alatt kétgólos hátrányból talpra tudtak állni” – összegzett Székely János edző.

A Vasas Femina II. csütörtökön ismét pályára lép, 14 órakor a Román Kupa nyolcaddöntőjében a szebb napokat is megélt Marosvásárhelyi ASA csapatát fogadja a Székelyudvarhelyi FC műgyepes pályáján. Az 1. Ligában legközelebb március 19-én játszik, Borosjenő látogat Udvarhelyre. A Vasas Femina számára a hét végén elrajtol a Szuperliga, vasárnap 11 órától a Jászvásári Navobi vendége lesz.

Kajtár kezdő volt Törökországban

Törökországban szerepelt múlt héten a román női labdarúgó-válogatott, Mirel Albon szövetségi kapitány ismét behívta keretébe a Vasas Femina kapusát, Kajtár Lindát. A fiatal hálóőr nagyszerűen teljesített, a Gold City Cup elnevezésű tornán csapata mindhárom találkozóján kezdőként lépett pályára, összesen három gólt kapott. Románia 3–1-re legyőzte a házigazda Törökországot, majd 3–0-ra múlta fölül Koszovó együttesét. Az utolsó találkozón, vasárnap este Lengyelország volt az ellenfél, Románia hiába vezetett kétszer is, a lengyelek mindig egyenlíteni tudtak. A találkozó 2–2-vel ért véget, így Kajtárék az első helyen végeztek.

Női labdarúgó 1. Liga, 2-es széria, 8. forduló:
Szatmárnémeti Junior–Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. 2–4 (2–0),
gólszerzők: Dávid Márti (46.), Mitri Rita (53., 80.), Simona Caldare (67.).
Vasas Femina II.: Sándor – Péter, Kis, Szász, Tamás, Geréd, Dávid, Caldare, Benő, Tóásó, Mitri; játszott még Bizsi, Isztojka, Egyed.