Tóth Emese bajnoki címe műlesiklásban

Székelyhon 2017. március 06., 09:45

Újabb bajnoki címet szereztek a csíkszeredai Tóth lányok alpesi síben. Egy héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy Tóth Krisztina felállhatott a dobogó tetejére a 18 év alattiak műlesiklásában is.

Fotó: Facebook.com

 

Az elmúlt hétvégén húga, Tóth Emese is bajnok lett, ő az U14-es korosztályban bizonyult az ország legjobbjának műlesiklásban. Tóth Emese mellett érmet szerzett Pál Krisztián és Balog Kriszta is.

Az azugai Șorica-pályán tartották az U16, az U14 és az U12-es korosztályú alpesi sízők országos bajnokságát, amelyen szép eredményeket értek el a Csizmás Judit és ifj. Bíró Tibor által felkészített Csíkszeredai ISK képviselői. Három külön versenypróba volt, a harmadik napi szuperkombináció rangsorát egy műlesikló és egy óriásműlesikló próba összeadott időeredménye adta.

Íme a csíki sízők eredményei:
U16 (Kadet-korosztály): Blága Teodóra – 7. hely műlesiklásban, 7. hely a szuperkombinációs versenyszámban és 10. hely óriásműlesiklásban. Antal Gyöngyvér – 9. hely szuperkombinációban, 10. hely műlesiklásban és 13. hely óriásműlesiklásban.

U14 (gyermek-korosztály): Tóth Emese – 1. hely műlesiklásban, 2. hely szuperkombinációban és 11. hely óriásműlesiklásban. Pál Krisztián – 2. hely szuperkombinációban és 3. hely óriásműlesiklásban.
U12 (kezdők). Balog Kincső – 6. hely műlesiklásban, 8. hely óriásműlesiklásban és 9. hely szuperkombinációban. Balog Kriszta – 2. hely műlesiklásban, 4. hely szuperkombinációban és 9. hely óriásműlesiklásban.