Továbbra is a Gyergyói ISK a legjobb sífutásban

Gergely Imre 2017. március 05., 21:21

Kiváló eredményeket értek el – ismét – a Gyergyói ISK sífutói. A Predeálon megrendezett ifjúsági országos bajnokságon szombaton és vasárnap újabb három aranyat, három ezüstöt és egy bronzot tettek a korábbi kollekciójuk mellé. 

Jánosi Béla edző és egyben a Sportiskola vezetője elégedetten és büszkén számolt be a teljesítményről. Szombaton a duatlont, azaz a klasszikus és szabadstílusú próba összekapcsolásából létrejött versenyszámot rendezték meg. A nagyifjúságiak kétszer 5 kilométeren rótták a köröket, a fiatalabbak kétszer 3,5 kilométert teljesítettek.

A nagyifjúságiaknál Darvas Zsanett állhatott a dobogó tetejére, ami már természetesnek számít, de Bernád Andrea ezüstérme nagyszerű eredmény, és egyben kellemes meglepetés – közölte Jánosi Béla. Hozzá kell tenni, Zsanett és Andrea is még az ifjúsági 2-es korosztályhoz tartozik, tehát korban nagyobb ellenfeleket győztek le. Az ifjúsági 2-es korosztályban is gyergyószentmiklósi lányé lett az arany, Kémenes Anna személyében. A fiúknál Fórika Szabolcs ezüst-, Vakaria Áron bronzérmet nyert.

Vasárnap a váltóversenyt rendezték. Itt az Ifjúsági 2-es korosztályban indult a Darvas Zsanett, Kémenes Anna, Bernád Andrea alkotta trió, és szerezte meg az aranyérmet. A fiúk, azaz Fórika Szabolcs, Vakaria Áron és Kovács Levente a második helyen végeztek.

Amint már beszámoltunk róla, az ifjúsági bajnokságon szerdán és csütörtökön még három aranyat, két ezüstöt, egy bronzot szereztek a sprint és a szabadstílusú versenyszámokban. Ezzel továbbra is a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub a hazai sífutóutánpótlás-nevelés legjobbja.