Sikeres erdélyi fiatalok napja

Székelyhon 2017. március 05., 14:42

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) első alkalommal szervezi meg a Dinamit! elnevezésű konferenciát, amelyen sikeres, erdélyi fiatalok fogják elmesélni történetüket.

Fotó: Boda L. Gergely

A március 11-ei eseményen tíz sikeres fiatal fog előadást tartani a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében. A konferencia fővédnöke Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Az érdeklődők számára a MIT udvarhelyi partnere, az Udvarhelyi Fiatal Fórum (tel.: 0266–213371) autóbuszt indít a rendezvényre. A cél, hogy az előadók történetein keresztül a részt vevő fiatalok is kedvet kapjanak az önmegvalósításhoz, a szülőföldön történő karrierépítéshez.

Székelyudvarhelyről több előadó is részt vesz a konferencián, a reklám, a képzőművészeti, valamint a vállalkozói kategóriákban is helyi szakemberek fognak beszédet mondani. A székelyudvarhelyi Zörgő Noémi nem idegen a helyi célközönség számára, hiszen több kommunikációs képzés meghívottja, előadójaként is szerepelt már, 2009-től a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének magyar tagozatos adjunktusa, a Nőileg magazin főszerkesztője. Jakab Mózes és Jakab Hunor az a székelyudvarhelyi testvérpár, akik vállalkozókként és szakmájukban is rövid idő alatt maradandót alkottak, nem csak városi szinten. Jakab Hunor 2010-ben a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskolában végzett, majd a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem festészet szakán folytatta tanulmányait. 2013-ban megalapította a Művészeti Tanodát, emellett karikaturistaként tevékenykedik. Manapság didaktikai gyerekjátékok tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik. Testvére, Jakab Mózes a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskola szakácsosztályában tanult. A magyar fővárosban ismerkedett meg a streetfood különlegességeivel, így hazaérkezve megálmodta és megvalósította az Elemózsia Food Truckot, amivel tavaly nyár óta már több helyi és erdélyi fesztiválon is találkozhattunk.

Az udvarhelyi előadókkal együtt tizenegy sikeres fiatal fog bemutatkozni, akiknek neveit a szervezők naponta teszik nyilvánossá az esemény közösségi oldalán. Orbán-Barra Gábor (Sepsiszentgyörgy, triálkerékpáros), Imecs-Magdó Levente (színművész, Kolozsvár), Simon Norbert (Csíkszereda, divatfotós), Máthé Zsolt (Segesvár, restaurátor), Halmen Balázs (Kolozsvár, vállalkozó) és Oláh Attila (Kézdivásárhely, parakerékpáros) neve már megjelent az oldalon, a rendezvényig pedig további előadókkal bővül majd a lista. A programot Tófalvi Előd slammer előadása és a Rhythm of the Night táncelőadás teszi még színesebbé. A Dinamit! konferencián való részvétel ingyenes, ehhez előzetesen ki kell tölteni az online jelentkezési űrlapot.