Begyűjtötték a kötelező három pontot idegenben

Horváth Bálint Ottó 2017. március 04., 20:31

Második félidei magabiztos játékának köszönhetően a Marosvásárhelyi Mureşul győzelemmel tért haza a Dacia Mioveni elleni kiszállásáról a női kézilabda A osztály B csoportjának 18. fordulójában.

Fotó: Boda L. Gergely

Az előző mérkőzésekhez hasonlóan a pénteki, Pitești-en lejátszott találkozón is nehezebben kezdtek a vásárhelyiek, így hátrányba kerültek, azonban gyorsan összeszedték magukat, fordítottak, és az első félidőt kétgólos vezetéssel fejezték be.

Térfélcserét követően kiválóan védekeztek, és támadásban is hatékonyan teljesítettek a Mureşul játékosai (közülük Alina Moloci volt a legeredményesebb, kilenc találattal), akik hat góllal elhúztak, ezzel megnyugtató előnyre tettek szert, majd a végéig a hazaiak kissé csökkentettek a különbségen.

Értékes győzelmükkel a vásárhelyiek 27 ponttal megerősítették negyedik helyüket a ranglistán (ráadásul a mögöttük álló csapatok egy meccsel többet játszottak), és három pontra csökkentették hátrányukat a második és harmadik helyen álló Nagybányai Minaurhoz és a Resicabányai CSU-hoz képest.

A román felnőtt és korosztályos válogatottak edzőtáborai miatt három hétig megszakad a bajnokság, így a következő fordulót március 26-án rendezik, amikor a Mureşul a Brassói Național csapatát látja vendégül.

Női kézilabda A osztály, B csoport, 18. forduló, péntek, Pitești, Trivale Sportcsarnok:
Dacia Mioveni–Marosvásárhelyi Mureşul 25–28 (11–13).
A Mureşul kerete, gólszerzők: Petruneac, Grosu – Moloci 9, Serediuc 5, Oliveira 5, Stângu 4, Rad 3, Farcaș 2, Burnete, Zsigmond, Șuta. Vezetőedző: Georgeta Bucin.

További eredmények a 18. fordulóból
Szerda: 
Kisjenői Crișul–Nagybányai Extrem 31–36 (16–15).
Péntek:
Nagyváradi CSU–CSM Slatina 24–28 (8–13),
Brassói Național–Temesvári CSU 25–26 (10–11).
A Nagybányai Minaur, Resicabányai CSU és Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC szabadnapos volt.