Pontszerzéssel kezdett az SZFC

Zátyi Tibor 2017. március 03., 21:36

Két ellentétes félidőt játszott a labdarúgó 3. Liga 16. fordulójában a Székelyudvarhelyi FC, pénteken délután a táblázaton ötödik Románvásári VSK otthonában 1–1-re végzett a házigazdával.

Fotó: Pál Árpád

Jobban kezdtek a románvásáriak, az első percekben nagy nyomás alá helyezték az udvarhelyi kaput, három szögletük is volt, de az SZFC jól kivédekezte ezt az időszakot. A 15. percben nagy helyzet alakult ki az udvarhelyi kapu előtt, de szerencsére Varró védte a közelről leadott lövést. Az SZFC nem tudott veszélyesen játszani, az ellenfél tizenhatosa körül rendre elveszítette a labdát.

A 34. percben megtört a jég, a hazaiak ellentámadásba lendültek, kiugratták Cosmin Ţapu csatárt, aki a kapussal szemben már nem hibázott. Két percre rá újabb szögletet végezhetett el a vendégcsapat, Silion egyből kapura csavart, a kapus nagy reflexszel szedte ki a labdát a gólvonalon túlról, a játékvezető viszont nem adta meg a gólt.

A második félidőben sokkal magabiztosabban jött ki az öltözőkből az udvarhelyi csapat, beszorította házigazdáját, és a helyzetek sem maradtak el: Csíki lőtt a 16-osról alig mellé, majd Silion 30 méterről eleresztett szabadrúgását tolta bravúrral a léc fölé a hazaiak kapusa, majd egy szögletet köveőten Czimbalmos nem találta el a kaput. A kezdeti rohamot követően is az SZFC irányította a mérkőzést, ám a helyzeteket továbbra sem tudta gólra váltani. Így jutottunk el a mérkőzés hajrájáig, a 88. percben Silion indította Czimbalmost, aki 10 méterről rálőtte, a kapus nagy bravúrral védte a löketet, a kipattanóra viszont Bagoly érkezett, és a hálóba lőtt. A románvásáriak beszorították a vendégeiket, viszont helyzete az SZFC-nek adódott, a 94. percben Bagoly nem tudott még egyszer túljárni a románvásári kapus eszén.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat hozzállásával, az első félidő játékával viszont nem. A második játékrészben megmutattuk, hogyan tudunk jól játszani, ennek alapján pedig ott hagytunk két pontot. Örülünk az idegenben elért döntetlennek,ennek az egy pontnak akkor van értéke, ha a következő fordulóban hazai pályán nyerünk\" – mondta Vágó Attila, az SZFC edzője.

A döntetlennek köszönhetően az SZFC elmozdult az utolsóelőtti helyről, megelőzte a Bákói Aerostartól 3–1-es vereséget szenvedett Sportul Chișcani-t. Jövő szombaton hazai pályán játszik a csapat, a sereghajtó Bákói SC látogat Székelyudvarhelyre.

3. Liga, 16. forduló: Románvásári VSK–Székelyudvarhelyi FC 1–1 (1–0)

SZFC: Varró – Pál, Panait, Szőlősi, Bálint Róbert (csk.), Antal (Péter), Csíki Dénes, Bálint Rajmond, Silion, Bagoly és Czimbalmos (Kis).