Nyert Vasluiban az FK Csíkszereda

Székelyhon 2017. március 03., 19:43

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a román labdarúgó 3. Ligában az FK Csíkszereda. A 1. csoport éllovasa a csoport harmadik helyén álló Atletico Vaslui otthonában győzött 1–0-ra.

Fotó: fkcsikszereda.ro

Az egykoron a román élvonalban is szép eredményeket elérő Vaslui otthonában játszott pénteken délután az FK Csíkszereda, és a mérkőzés a az első perctől a csíkiak fölényében zajlott, az FK alakított ki több helyzetet, a gól azonban nem akart összejönni. Az első félidőben Bajkó, majd szünet után Lukács lőtt kapufát. A 73. percben Ilyés lövése is a kapufát találta el, úgy tűnt sehogy sem jön össze a gól. A 87. percben aztán megtört a jég: Ilyés beadásából Csonka fejelte a hazai kapuba a labdát, és ezzel eldőlt a mérkőzés. Eredmény, 3. Liga, 16. forduló, 1. csoport:

Atletico Vaslui–FK Csíkszereda 0–1 (0–0). Gólszerző: Csonka Bonifác (87. perc).

FK Csíkszereda: Nagy Barna – Majzik Adrián (Andrei Țepeș), Csonka Bonifác, Lőrincz József (Ilyés Róbert), Szabó Géza, Csürös Attila, Csiszér Balázs (Nagy Norbert), Cătălin Savin, Györgyi Arthúr, Bajkó Barna, Lukács Zsombor. Edző: Lengyel Roland.


További eredmények: CSM Roman–Székelyudvarhelyi FC 1–1, Olimpia Rm. Sărat–CSM Paşcani 2–1 és Bákói Aerostar–Sportul Chişcani 3–1. A Ştiinţa Miroslava–Szászhermányi FC, Bákói SC– Avântul Valea Mărului és Sporting Lieşti–Barcarozsnyói Cetate FC találkozókat szombaton 15 órától rendezik. A Metalosport Galați csapata szabadnapos volt.

Mestermérleg
Lengyel Roland, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, irányítottuk, és kézben tartottuk a meccset. Sokszor kerültünk a védelmük mögé, főleg a jobb oldalunk volt aktív. Majzik és Györgyi révén veszélyeztettünk, majd helyzetekkel és Bajkó kapufájával jeleztük, hogy a 3 pontért jöttünk Vasluiba, de a szünetig nem változott az eredmény. Ellenfelünk mindent megpróbált, hogy megnehezítse a dolgunkat, tudták, hogy jó pontrúgóink vannak. Meg kell jegyeznem, hogy az összes labda lapos volt, a pumpájuk pedig eltűnt a stadionból. Második félidőben szereztünk egy kézi pumpát, és sorra fújtuk fel a labdákat. Második félidőt ott folytattuk ahol abbahagytuk: rúgtunk két kapufát, rengeteg beadással próbálkoztunk, de valahogy nem akart összejönni a gól. Cserékkel frissítettük a csapatot. A 87. percben Ilyés Róbert rázott le magáról két játékost, középre centerezett, Csonka pedig remek mozdulattal a jobb felsőbe fejelte a labdát: 1–0. A győzelem teljesen megérdemelt. Nagyon fontos volt a jó rajt, ami egy picit talán görcsössé tette a fiúkat. A győzelemhez az is kellett, hogy a csapat mindvégig hitt abban, hogy sikerülhet”.

A következő fordulóban (március 11., szombat, 15 óra) a csíkiak hazai pályán játszanak, a CSM Roman együttesét látják vendégül.