A rendőrség vizsgálódik Erdőszentgyörgy polgármesteri hivatalában és a polgármesternél

Székelyhon 2017. március 03., 18:15

Házkutatást tartott Erdőszentgyörgy polgármesteri hivatalában és Csibi Attila Zoltán polgármester otthonában a Maros megyei rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket kivizsgáló osztálya, a segesvári bíróság ügyészeinek vezetésével.

„Kilenc házkutatást tartanak március 3-án Erdőszentgyörgy városának egyik intézményében valamint egyes személyek otthonában hivatali visszaélés gyanúja miatt” – írja a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye.

Az Agerpres hírügynökség bírósági forrásoktól úgy értesült, hogy egy 2015-ös – közbeszerzési eljárás nélkül aláírt – szerződés ügyében indult „in rem” bűnvádi eljárás, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálják.

A rendőrök több helyszínen is tartottak házkutatást, többek közt annál a személynél is, aki megkapta a szerződést.

FRISSÍTÉS – Reagált a polgármester

Csibi Attila Zoltán közösségi oldalon számolt be a történtekről. „A gyermekeim anyjukhoz bújva, rémülten figyelték a csúnya bácsikat. Kollégáim értetlenül tettek eleget a szervek kéréséinek. Próbáltam nyugodt maradni, megérteni, mi folyik körülöttem, és bátorítani azt, akinél eltörött a mécses. Egy dolgot viszont nem értek, miért kellet így megjelenni ma Erdőszentgyörgyön? Ha egy ember besétál az önkormányzathoz és elmondja, hogy egy feljelentés miatt kéri ezt vagy azt a szerződést, iratot, bármit, hát odaadtam volna.”

Úgy tűnik azonban, hogy az elöljárót nem tudták megfélemlíteni, a bejegyzés végén így köszön el az érte aggódóktól: „Itthon vagyunk, együtt a család, köszönöm a sok érdeklődést, együtt érző hívást, írást. Nem kívánom ezt a napot és ezt az érzést még a feljelentőimnek sem, de túl leszünk rajta, ezen is. Önökért, értetek, értünk!”